Új konszolidált Sun tárolómegoldás az OTP Banknál

forrás Prim Online, 2005. július 6. 14:29
A Sun Microsystems új konszolidált tárolómegoldást alakított ki az OTP Banknál, amellyel a pénzintézet több üzleti területhez tartozó rendszert képes kiszolgálni.
A heterogén rendszerek ellátására alkalmas, folyamatos rendelkezésre állást biztosító berendezéssel egyszerűsíthető és javítható az adatok felügyelete és védelme, valamint általa mérsékelni lehet az adatközpontok költségeit és bonyolultságát. Ezen megoldás a konszolidált rendszerek számára dinamikus háttérkapacitás-bővítést biztosít a jövőben, továbbá új rendszerek háttértár-konszolidációjának alapját teremti meg.

Az OTP Bank és a Sun folyamatos együttműködésének köszönhetően a rendszerek migrációja zökkenőmentes volt: az átállást minimális leállással, alacsony kockázati szinten sikerült megoldani.

A most bevezetett, jelentős bővíthetőségi tartalékkal rendelkező, nagy megbízhatóságú, magas rendelkezésre állást nyújtó - 16 terabájtnyi adat megóvására képes - tárolórendszer amellett, hogy a korábbi megoldásokhoz képest lényegesen magasabb szolgáltatási szintet biztosít, kedvező feltételekkel került értékesítésre. A színvonal emeléséhez többek között a nagyobb fokú adathozzáférési lehetőség és adatbiztonság, az emelt szintű teljesítmény, valamint több intelligens tárolóoldali szolgáltatás léte - például a pillanatfelvételi lehetőség, távoli adatreplikáció lehetősége, az új generációs menedzsment framework - is hozzájárul. A kiépített rendszer további előnye, hogy a pénzintézetnél használt rendszerek teljes - Sun által támogatott, StorEdge-t, tárolóhálózatot (SAN-t), szervereket tartalmazó - infrastruktúrája így egy forrásból kap támogatást.

"Az OTP Bank internetbanki platformját, új értékpapírrendszerét és kártyaelszámoló-rendszerét kiszolgáló tárolórendszer (Sun StorEdge 9980) bevezetése több okból is nélkülözhetetlen volt - mondja Andráskó Tibor, az OTP Bank ügyvezető igazgatója. - Az elaprózódott, korábbi technológiákat képviselő és nehezen menedzselhető korább eszközpark egyrészt már csak költségesen volt tovább bővíthető, másrészt nem biztosította az üzletági növekedés és a 7x24 órában megkövetelt működés által folyamatosan bővülő igény kiszolgálását és az ehhez szükséges állandó rendelkezésre állást. Az új StorEdge rendszerrel mérsékelhetjük az adatközpontjaink költségeit és bonyolultságát azáltal, hogy egyetlen felügyeleti felületet, integrált adatszolgáltatást alakítunk ki. Az új tárolómegoldás ugyanakkor hozzájárul az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálásához."

"Az új és rendkívül megbízható Sun StorEdge tárolórendszer, amellett hogy fejlett adatvédelmet, folyamatos, 100 százalékos adathozzáférési lehetőséget és alkalmazásorientált konfigurációt kínál, extrém teljesítményt és kapacitást nyújt az adatközpontok számára - mondja Kristóf Judit, a Sun Microsystems marketing igazgatója. Ezt a megoldást nonstop működésre terveztük úgy, hogy az összes komponensét és egységét - adott esetben - működés közben is lehet bővíteni, cserélni, és ez nem okozza a rendszer teljesítményének csökkenését, a tárolórendszer-szolgáltatás kiesését."
Kulcsszavak: OTP Sun-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36