ice>Link Plus: megszünteti a CD-rengeteget az autókban

forrás Prim Online, 2005. május 26. 18:02
A magyar tulajdonú és OEM minősítéssel (Original Equipment Manufacturer) rendelkező Dension kifejlesztette és gyártja azt a nemzetközi érdeklődést is kiváltó rendszert, az ice>Link Plust, melynek segítségével az Apple iPod már az autókban is kényelmesen helyet kaphat.
Az ice>Link Plus segítségével az Apple iPod szinte valamennyi autóba beszerelhető. Az ice>Link Plus virtuális CD-tárrá alakítja a már jól ismert Apple iPodot.

Az ice>Link Plus rendszer segítségével, amely a kapcsolatot biztosító kábelből és vezérlő szoftverből áll, lehetővé válik az Apple iPod mp3 lejátszó és a gépkocsi eredeti hangrendszere közötti kapcsolat. Az Apple iPod megszokott kristálytiszta, erőteljes, CD minőségű hangzása az ice>Link Plus rendszer segítségével már az autónkban is elérhető lesz, miközben az mp3 lejátszó valamennyi funkcióját használhatjuk.

Az Apple iPod kijelzőjén minden zeneszámhoz tartozó információ megtalálható, amely - amennyiben a gyártó ezt támogatja - az autó rádiójának a kijelzőjén is látható. Így nyomon követhetjük az előadó nevét, a zeneszám címét, időtartamát. Az autórádió az ice>Link Plus
rendszer segítségével közvetlenül irányítja az Apple iPod start/stop, next/back, FF/REW, véletlenszerű lejátszás/ismétlés/scan funkcióit is amennyiben a rádió vezérlő rendszerében ezek megtalálhatóak. Így szükségtelen egy új menürendszer megtanulása, hisz használhatjuk
ugyanazt (azaz a rádiónk menürendszerét), amit eddig. Az ice>Link Plus rendszer közvetlen elérést biztosít az első 5 zenelistához, azaz az 1-es gombot megnyomva a rádiónkon pl. latin kedvenceink gyűjteményét élvezhetjük órákon keresztül, míg a 2-es gombbal a rock világába juthatunk alkalmazkodva hangulatunkhoz. A rendszer jellegzetessége még a változtatható kimeneti jelszint, mely ± 4 V lehet.

Biztonság, design és kompatibilitás

A gyártók nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. Az autóba szerelhető dokkoló segítségével, az iPod a közép konzol magasságába került, illetve annak jobb oldalára és egy telefon kihangosítóhoz hasonlóan, rögzíti az Apple iPod mp3 lejátszót. Mivel rádióról vezérelhető az Apple iPod, ezért semmilyen eddig szokatlan kézmozdulatra, keresgélésre, forgolódásra nincs szükség kedvenc albumunk hallgatásához. A dokkoló pedig nemcsak rögzíti, hanem tölti is Apple iPodunkat, emellett pedig tökéletesen alkalmazkodik autónk belső kialakításához, hisz szín és anyagválasztásában meglehetősen diszkrét, formavilágában pedig követi az Apple által meghatározott vonulatot. A tervezők különös hangsúlyt fektettek arra is, hogy a lehető legszélesebb körben használhatóvá tegyék rendszerüket, ezért néhány kivételtől eltekintve szinte bármilyen típusú autóba - a teljesség igénye nélkül: Alfa Romeo, Audi, BMW, Jaguar, Mercedes, Opel, Toyota, Volkswagen - beszerelhető az ice>Link Plus.

További információk a kompatibils autó- és rádiótípusokról a következő linken http://www.dension.com/icelink_comp.htm olvashatóak.
Kulcsszavak: lejátszó autotech Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36