Új színes széles formátumú nyomtatók a Xeroxtól

forrás Prim Online, 2005. május 4. 17:04
A Xerox bemutatta két új széles formátumú, színes tintasugaras nyomtatórendszerét.
Az új Xerox 8160 széles formátumú színes nyomtatóval akár 1524 mm (60 inch) szélességben nyomtathatók bannerek, poszterek és más nagyméretű dokumentumok. Más rendszereken is nagy sebességgel készíthetők próbanyomatok, a Xerox 8160 viszont gyorsabban állítja elő a végleges, kereskedelmi minőségű nyomatokat. Óránként 14 négyzetmétert képes kinyomtatni.

A Xerox 8160 mellett a vállalat bevezette a Xerox 8142 széles formátumú színes nyomtatót is, amely legfeljebb 1066,8 mm (42 inch) szélességben nyomtat.

A Xerox modelljei komplett rendszerként, vagyis raszterkép-feldolgozó programmal együtt kaphatók. Ráadásul a vásárlók különböző RIP kiépítések közül választhatnak. Ezzel szemben más gyártók a RIP szoftvereket külön termékként árulják.

Ezenfelül a Xerox kifejlesztette és előre bevizsgálta saját gyártású papírjainak és speciális nyomathordozóinak teljes választékát, így a nyomdaipari szakemberek a 8160-as vagy a 8142-es nyomtató telepítésének első napjától fogva minőségi színes nyomatokat készíthetnek, ami ebben az iparágban ritkaságnak számít. Más gyártók rendszereihez csak korlátozott választékban kaphatók papírok és más hordozók, ráadásul azok minőségét a nyomtató gyártója általában nem vizsgálja be. A Xerox teljes körűen integrált rendszerként kapható termékei ily módon is pénzt és időt takarítanak meg.

Az elmúlt két évben a Xerox négy fekete-fehér széles formátumú nyomtatót vezetett be: a Xerox 721, 510, 6030 és 6050 típusokat. Ezek kifejezetten építészeti, építőipari valamint műszaki rajzok nyomtatására készültek.

A Xerox új széles formátumú színes nyomtatói a bel- és a kültéri alkalmazások széles körét képesek kezelni, többek között posztereket, feliratokat, bannereket, valamint eladáshelyi és back-light, city-light reklámanyagokat is. Mindkét rendszer a grafikai kommunikációval foglalkozó vállalatokat célozza meg, például a másoló-nyomtató szolgáltatással foglalkozó üzleteket és a vállalatok reprográfiai központjait, ahol létfontosságú a kiváló képminőség, a nagy nyomtatási sebesség és az applikációk rugalmas kezelése.

A hat színt tartalmazó tintakazettáknak két típusa kapható: a beltéri használatra készült festék, valamint a kültéri használtra szánt és több hónapig színtartó pigment. A Xerox berendezések kialakításánál fontos szempont volt, hogy ezeket a tartályokat az üzemeltető gyorsan és könnyen ki tudja cserélni, míg a versenytársak rendszereinél ehhez szerviz szakemberekre van szükség, vagy eleve tilos kicserélni a festékkazettákat.

A Xerox új rendszerei számos innovációval növelik a termelékenységet. A gyorsszárító rendszer lerövidíti a száradási időt, így a kész nyomatok akár négyszer gyorsabban készülnek el, mint a versenytársak jelenlegi rendszerein nyomtatottak. A gyorsszárítás előnyeit tovább fokozza a kész nyomatokat feltekercselő kimeneti felvevő henger (take-up roll), mely lehetővé teszi a hosszú időtartamú, felügyelet nélküli nyomtatást.

A Xerox 8160 és 8142 széles formátumú színes nyomtatók, valamint a hozzájuk tartozó Xerox gyártmányú kellékanyagok (festék, médiák) már megvásárolhatók a Xerox Magyarország Kft. értékesítési partnereinél.
Kulcsszavak: printer Xerox

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is elérhetőek a Samsung 2024-es Odyssey termékcsaládjának legújabb kijelzői

A Samsung bejelentette 2024-es Odyssey OLED gaming monitor, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjainak nemzetközi bevezetését. Az Odyssey termékcsalád új, minőségibb OLED-élményt nyújt az AI-képességekkel bíró Odyssey OLED G8 modellen. A Smart Monitor széria továbbfejlesztett funkciókkal fokozza a mesterséges intelligencia által támogatott Smart Monitor M8 kijelzőt és a szórakozás örömét. A ViewFinity termékcsalád esetében még több csatlakozási lehetőség érhető el, hogy teljes értékű munkaeszközként is helyt állhasson.

2024. június 10. 16:38

Egy kompakt UPS a legváratlanabb helyzetekben is segít

Legyen szó néhány perces vagy akár egy hosszabb áramkimaradásról, a hálózati fennakadások számos bosszúságot okozhatnak a home office-ban történő munkavégzés vagy éppen okoseszközeink védelme esetén. Az Eaton legkisebb szünetmentes tápegysége a legkevésbé kívánt pillanatok esetén nyújt hatékony segítséget, a kompakt és csendes készülék ugyanis láthatatlan angyalként biztosít akár több órán keresztül megfelelő energiát a zavartalan tevékenységekhez.

2024. június 10. 13:17

Két új, barátságos árcédulájú gamer monitorral bővül az Evnia terméksorozat

Két új modell készül csatlakozni a Philips Monitors Evnia 3000 terméksorozathoz. A gaming rajongóknak tervezett 27 hüvelykes Philips Evnia 27M2N3200A és a 24 hüvelykes Philips Evnia 24M2N3200A modellek olyan termékjellemzőkkel rendelkeznek, mint a Fast IPS panel, Full HD felbontás, 180 Hz képfrissítési sebesség, HDR10 és Smart Crosshair, amelyek együttesen biztosítják, hogy a játékosok mindig magával ragadó és élvezetes játékélményben részesüljenek.

2024. június 9. 10:44

Nagy teljesítményű, ultragyors gaming monitor

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája –  büszkén mutatja be az AOC GAMING 27G2ZN3/BK modellt, egy olyan élvonalbeli monitort, amely az esport-szintű teljesítményt példa nélküli megfizethetőséggel ötvözi. 

2024. május 31. 11:40

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37