Az LG Electronics első negyedéves árbevétele 5, 959 milliárd von

forrás Prim Online, 2005. április 26. 13:12
Nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményét az LG Electronics. (Az LG első negyedévének eredményeiről a múlt hét folyamán téves információk jelentek meg a sajtóban.) A társaság árbevétele 5,959 milliárd von volt, amelyből az export bevétel 4,675 milliárd, a hazai eladás pedig 1,302 milliárd volt, ami 2004 első negyedévéhez képest 8,6%-os, éves szinten pedig 0,6%-os csökkenést jelent.
Az LG Electronics működési eredménye 280 milliárd von volt (az árbevétel 4,7%-a) és 83 milliárd von nettó nyereséget termelt (az árbevétel 1,4%-a). A cég visszatérő eredménye 77 milliárd von volt (az árbevétel 1,3%-a) annak a 159 milliárd von tőkevesztésnek köszönhetően, ami az LG Philips, illetve a társvállalatok gyenge szereplésének tudható be.

Míg a koreai von erősségének köszönhetően a társaság bevétele vonban számolva kismértékben csökkent, addig az amerikai dollárban számolt export bevétel egy év alatt 13,2%-kal növekedett meg.

Az import bevétel a szórakoztató elektronikai termékek jó eladási mutatóinak köszönhetően nőtt. A megnövelt K+F beruházásoknak, a von erősségének és a nyersanyag költségek növekedésének, valamint a gyenge üzleti környezetnek köszönhetően az LG első negyedéves nyeresége az előző év hasonló periódusához képest csökkent.

A háztartáselektronikai részleg árbevétele egy év alatt 5,5%-kal 1,669 milliárd vonra csökkent, ebből import bevétel 494 milliárd, export bevétel 1,175 milliárd von volt. A hazai árbevétel a légkondicionálók és más felső kategóriás termékek értékesítésének megugrása miatt 27%-kal növekedett egy év alatt. A külföldi árbevétel a von erősségének és a gyártás áthelyezésének köszönhetően 15%-kal csökkent egy év alatt. Az LG Electronics Fehéráru Divíziójának működési eredménye 170 milliárd von volt, ami az árbevétel 10,2%-a.

A mobilkommunikációs részleg árbevétele egy év alatt 15,6%-kal 2,155 milliárd vonra nőtt, amelyből az import bevétel 333 milliárd, az export bevétel 1,822 milliárd von volt. A divízió működési eredménye 102 milliárd von volt, ami az árbevétel 4,7%-a. Csak a mobiltelefonok értékesítéséből származó árbevétel 18,8%-kal 1,873 milliárd vonra nőtt egy év alatt, ezzel eladott készülékek száma 11,1 millió darabra rúgott (27%-os növekedés).

A keresletben mutatkozó visszaesés miatt a CDMA telefonok értékesítéséből származó bevétel 39%-kal csökkent Koreában éves szinten, míg ebben a negyedévben, az előző év hasonló periódusához képest nőtt ez az összeg, ami főleg az mobilszámok hordozhatóságának köszönhető.

A CDMA telefonok eladásából származó bevétel 22%-kal nőtt a tengerentúli piacokon az előző évhez képest. A főbb piacokon bekövetkezett túltermelésnek köszönhetően 14%-kal csökkentek a szekvenciális bevételek. A GSM és WCDMA telefonok eladásából származó bevétel 70%-kal nőtt egy év alatt, míg 32%-ot csökkent negyedéves szinten az egy évvel korábbi negyedévhez képest. A kiszállított készülékek darabszáma sorozatosan csökkent a periodicitásnak köszönhetően, míg az K+F beruházások növelése és a gyártósorok fejlesztése miatt növekedtek a társaság költségei.

A digitális kijelzők divízió árbevétele egy év alatt 1,9%-kal, 1,253 milliárd vonra csökkent, amelyből az import bevétel 263 milliárd, az export bevétel 990 milliárd von volt. A digitális televíziók eladásából származó bevétel 25%-kal nőtt egy év alatt , ebből az eredményből a Plazma TV-k 82%-kal LCD TV-k 70%-kal vették ki részüket. A PDP modulok árbevétele 70%-kal, a kijelzők árbevétele 26%-kal nőtt éves szinten. A von erősségének köszönhetően 6%-kal csökkent, dollárban számolva azonban 8%-kal nőtt az import bevétel az egy évvel korábbi eredményhez képest. A divízió működési eredménye 17 milliárd von volt, amely az árbevétel 1,4%-a.

A digitális média divízió árbevétele egy év alatt 18,8%-kal, 846 milliárd vonra csökkent. A noteszgépek sikeres piacra dobásának köszönhetően drasztikusan megnőtt az import bevétel. A export bevételek a von erőssége és az árak csökkenése miatt csökkentek az előző évhez képest. A mindenre kiterjedő árzuhanásnak köszönhetően főleg az optikai adattárolók eladásából származó bevétel csökkent, nőtt viszont a DVD írók értékesítéséből befolyó összeg egy év alatt. A márkás laptopok erőteljes bevételeinek köszönhetően növekedett a PC-k import értékesítése, de az OEM üzletágban kisebb volt a cég bevétele. A divízió működési eredménye 23 milliárd von volt, ami az árbevétel 2,7%-a.

Az LG Electronics a jövőben a felső kategóriás termékeinek gyártására és a költségvetés megreformálására fog összpontosítani, hogy megoldást találjon az olyan külső tényezőkből eredő problémákra, mint a nyersanyag költségek növekedése, a kijelzők árának csökkenése, és a devizaárfolyam-ingadozás.

Kulcsszavak: +céginfo LG LG Electronics

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38