Az Intel 10000 dollárt fizetett az eredeti kiadásért

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 23. 19:47
Az Intel egyik alapítója Gordon E. Moore 40 évvel ezelőtt megfogalmazta mára már mindeki számára ismert törvényét, amelyet aztán később a saját nevéről is neveztek el, mint Moore törvénye. A társaság akkor azonban saját maguknak óvatlanul nem biztosított egyetlen példányt sem az eredeti folyóiratból, amelyben megjelent az azóta legendává vált újságcikk...
Közel fél évszázad elteltével ráébredt a vállalat, hogy illene nekik is meglegyen az eredeti kiadás egyik példánya, és e hó elején hírdetést adtak fel az eBay-en, miszerint 10.000 dollárt hajlandóak fizetni egy eredeti folyóiratért. Az államokbeli média szerint az Intel rábukkant egy folyóiratra, amelynek tulajdonosa egy brit technikus. A férfi évtizedeken keresztül gyűjtögette a különböző újságokat, és annak ellenére, hogy felesége nem egyszer nem tetszését fejezte ki, ő meg volt győződve afelől, hogy egy napon sokat fognak érni megsárgult kincsei. Íme tehát reménye valóra vált, és gyűjtőszenvedélye busásan kifizetődött.
Kulcsszavak: +céginfo Intel

Home office-ban is nagy segítség az új Eaton UPS

Legyen szó néhány perces vagy akár egy hosszabb áramkimaradásról, a hálózati fennakadások számos bosszúságot okozhatnak a home office-ban történő munkavégzés vagy éppen okoseszközeink védelme esetén. Az Eaton legkisebb szünetmentes tápegysége a legkevésbé kívánt pillanatok esetén nyújt hatékony segítséget, a kompakt és csendes készülék ugyanis láthatatlan angyalként biztosít akár több órán keresztül megfelelő energiát a zavartalan tevékenységekhez.

2024. június 10. 11:55

Az ABB Robotics és a koreai Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja

Az ABB Robotics szándéknyilatkozatot írt alá a szöuli székhelyű élelmiszer-feldolgozó vállalattal, a Pulmuone Co Ltd.-vel, amely szerint a két fél automatizálási megoldásokat kíván kifejleszteni a laboratóriumban termesztett, újszerű élelmiszerek kutatásához és előállításához. A Pulmuone, amely több élelmiszermárka, például a Nasoya tofu termékek és a Monterey Gourmet Foods tulajdonosa, jelenleg a sejttenyésztéssel előállított tengeri élelmiszertermékek új generációjának kifejlesztésén dolgozik. 

2024. június 10. 10:14

Szembe megyünk a fenntarthatósággal

A gazdasági növekedés ellentmond a fenntarthatóságnak, nemhogy el vagyunk késve, de még az irány is rossz, amerre haladunk – nyilatkozta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a green.hu legújabb podcastjában, a GreenPodban. Az új fenntarthatósági weboldal a szokásosnál elmélyültebb, kőkemény zöld témákat érintő podcast beszélgetést folytatott az ország egyik legismertebb klímatudósával. 

2024. június 9. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37