A HP 11. negyedéve vezet a globális szerverpiacon

forrás Prim Online, 2005. március 3. 15:04
Az első hely az x86-os, x86-64-es és Itanium 2 szerverek eladott darabszám és árbevétel szerinti előretörésének, valamint a Windows, Linux és UNIX rendszerek 2004-ben is változatlan élvonalbeli pozíciójának köszönhető.
A HP immár tizenegyedik negyedéve őrzi eladott darabszám szerint számított első helyét a globális szerverpiacon – derül ki az IDC ma közzétett, 2004 negyedik negyedévére vonatkozó számaiból. A HP pozíciójában fontos szerepet játszott a HP ProLiant rendszerek népszerűsége a vállalat által tizenegyedik negyedéve uralt x86-os piacon. A vállalat eladott darabszám szerint 19,1 százalékkal, árbevétel szerint pedig 13,8 százalékkal javította eredményét az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A versenytársak rovására elért növekedés mellett a HP eladott darabszám alapján számított piacrészét is bővítette. A cég az x86-64-es platformok szegmensében első helyre került a szállítói rangsorban: eladott darabszám szerint 176,2 százalékkal, árbevétel szerint pedig 195,9 százalékkal múlta felül az előző negyedév adatait 2004 utolsó három hónapjában.

Az Intel Itanium 2 processzoros HP Integrity szervereknél a vállalat eladott darabszám szerint 61,6 százalékkal, árbevételt tekintve pedig 245,8 százalékkal jobb eredményről számolt be 2004 utolsó negyedévében, mint egy évvel korábban.

A három fő operációs rendszert (Windows, Linux és UNIX) futtató szerverek összevont értékesítéséből is megint a HP került ki győztesen. E téren eladott darabszám szerint 15,4 százalékos, árbevétel alapján pedig 19,9 százalékos javulást ért el az előző negyedévhez képest.(1) Az operációs rendszerek és az iparági szabványokra épülő platformok széles választékának biztosítása központi szerepet játszik a HP minden vállalati méretszegmenst megcélzó szerverstratégiájában.

Kulcsszavak: szerver +céginfo HPQ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36