A Symantec megvásárolja a Veritast

forrás Prim Online, 2004. december 17. 09:50
A biztonsági szoftvereket gyártó amerikai Symantec Corp. 13,5 milliárd dollárért meg kívánja vásárolni a Veritas Software Corp.-t, hogy növelje részesését a megőrzési és helyreállítási szoftverek piacán.

A Symantec 30,78 dollárt fizet részvényenként, ami 9,5 százalékos prémiumot jelent a Veritas szerdai záróárához képest, ami 28,11 dollár volt a Nasdaqon.

A tárolószoftverek és a védelmi szoftverek piacát vezető cég hatékonyabban tudja védeni és kezelni a vállalati ügyfelek legfontosabb értékét, az információt. Az egyesült cég egyedülálló helyzetben lesz az asztali gépektől az adatközpontokig, illetve a magánfelhasználóktól és kisvállalkozásoktól a nagy szervezetekig és szolgáltatókig terjedő, bármely platformon működő információvédelmi és információ-hozzáférést biztosító szoftverek piacán.

A mindkét cég igazgatótanácsa által egyhangúlag jóváhagyott szerződés szerint a VERITAS részvénytőkéje Symantec részvénytőkévé lesz átváltva, a VERITAS kint levő részvényei darabonként 1,1242 Symantec részvényt érnek. Az ügylet lezárását követően a Symantec részvényesei az egyesült cég körülbelül 60, a VERITAS részvényesei pedig körülbelül 40 százalékát fogják birtokolni. Az ügylet mindkét cég részvényesei számára várhatóan mentes lesz az amerikai szövetségi jövedelemadótól.

Az egyesült cég Symantec néven fog működni. John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója lesz az egyesült cég elnök-vezérigazgatója. Gary L. Bloom, a VERITAS igazgatótanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója az egyesült cég elnöke és az igazgatótanács alelnöke lesz. Az egyesült cég igazgatótanácsának a Symantec jelenlegi igazgatótanácsából 6, a VERITAS jelenlegi igazgatótanácsából 4 tagja lesz.

A VERITAS-szal történő egyesülés révén a Symantec ki fogja bővíteni egyesített jövedelemalapját, és egy lényegesen nagyobb pénzügyi skálán mozgó és pénzügyi erőforrások felett rendelkező céget fog alkotni. Az egyesült cég egyesített jövedelme a 2005. áprilisában kezdődő és 2006. márciusáig tartó 2006. pénzügyi évben hozzávetőleg 5 milliárd dollár lesz. Az egyesült cég jövedelmének hozzávetőleg 75 százaléka várhatóan a vállalati üzletágból, 25 százaléka a fogyasztói üzletágból származik majd. Az egyesült cég emellett körülbelül 5 milliárd dollár készpénzzel is rendelkezik.

Kulcsszavak: Veritas Symantec +céginfo

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Autorun Organizer 5.40

Az Autorun Organizer segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. Felkutatja és kilistázza az összes telepített alkalmazást, illetve a futó folyamatokat. A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is.

2024. május 21. 19:56

Foxit PDF Reader 2024.2.1.25153

Funkciókban gazdag PDF olvasó program PDF fájlok megnyitására és szerkesztésére. Lehet vele jegyzeteket, kiemeléseket, szövegdobozokat hozzáadni, oldalakat forgatni, nagyítani és menteni. A dokumentumhoz kép, hang- és videótartalom is csatolható.

2024. május 21. 19:52

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59