4 GB-os Gateway mp3 lejátszó képnézővel

Milkovits Gábor, 2004. október 30. 18:08
Alig egy nappal az iPod Photo megjelenése után a Gateway bemutatta képnézővel és színes kijelzővel ellátott hordozható merevlemezes digitális zenelejátszóját.
A Gateway mp3 Photo Jukebox névre keresztelt termék az iPod Photóhoz hasonlóan képes digitális fényképek tárolására, illetve azok 1,6"-es, 128x128 képpontos színes TFT kijelzőjén való megjelenítésére. Ha a lejátszót USB 2.0 porton keresztül televíziókészülékre csatlakoztatjuk, a tévén diasorozat formájában levetíthetjük a rajta tárolt képeket. A Photo Jukebox ugyancsak az USB 2.0 alkalmazás segítségével digitális fényképezőgépekkel is közvetlenül összeköthető, ami jelentősen megkönnyíti a képek feltöltését.

A két lejátszó közötti hasonlóság azonban itt véget is ér, ugyanis szemben az iPod Photo 40 vagy 60 GB-os merevlemezes meghajtójával, a Gateway mp3 Photo Jukebox csupán egy 4 GB-os kisméretű HDD-vel van felszerelve, ráadásul kijelzője is kisebb az Apple termékénél. Az új Gateway készülék 96x59x17 milliméteres méreteivel, 96 grammos tömegével és 1"-es 4 GB-os merevlemezes meghajtójával inkább az iPod Minivel állítható egy sorba, eltekintve persze a képnéző funkciótól. Ez nem véletlen, ugyanis a prémium alkalmazással ellátott készülékkel a Gateway szándékosan az iPod Mininek szeretne konkurenciát támasztani, amit az is mutat, hogy a gyártó az utóbbival hajszálra azonos áron, 250 dollárért fogja november közepétől forgalmazni a Photo Jukeboxot. Sokan ugyanakkor még így is magasnak tartják ezt az árat, ráadásul azt sem értik, hogy a 4 GB-os helyett miért nem 5 GB-os merevlemezes meghajtóval kerül forgalomba, mint például a Creative vagy a Rio Carbon új lejátszói.

Az új Gateway képnézős mp3 lejátszó támogatja a JPEG és BMP képek megjelenítését, illetve az mp3 és WMA formátumú zenei fájlok lejátszását, melyekből 1000 zeneszám tárolására képes. A készülék akkumulátora egy feltöltéssel 8 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Az eszközre különböző előfizetéses internetes zenei áruházakból tölthetők le számok, melyek közül a Napster To Go szolgáltatást igénybe vevő készüléktulajdonosok 15 dolláros havidíj ellenében korlátlan mennyiségű zenéhez juthatnak hozzá. A Photo Jukebox a Microsoft Plays for sure technológiáját használja és kompatibilis a Media Player 10-es verziójával.
Kulcsszavak: lejátszó MP3 Gateway

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36