Két új 5 GB-os merevlemezes mp3-lejátszó karácsony előtt

Milkovits Gábor, 2004. október 12. 21:17
A Creative és a Virgin Electronics nagyjából egy időben hamarosan piacra dobja kisméretű 5 GB-os hordozható zenei lejátszóit, amelyek szakértők szerint az iPod Mini komoly versenytársai lehetnek.
A Virgin Player, amely a Seagate 5 GB-os merevlemezes mikromeghajtójával van ellátva, az mp3 és WMA formátumú zeneszámok lejátszását is támogatja. Emellett beépített FM rádióvevővel és dupla fülhallgató-csatlakozóval rendelkezik, nyomásérzékeny kezelői felülete pedig lehetővé teszi a számcímek közötti lassúbb, illetve gyorsabb keresést is. A telepített Virgin DJ alkalmazás révén különféle kritériumok alapján válogatott lejátszási listákat állíthatnak össze a felhasználók - mondjuk a 20 legfrissebben letöltött, a legtöbbet vagy éppen legkevesebbet játszott dalt hallgathatják meg egymás után. A Virgin Player várhatóan még karácsony előtt forgalomba kerül 250 dolláros áron. A gyártó kiegészítőként alumíniumházas Boomtube hangszórókat is kínál a készülékhez - az alapváltozat 99, a valamivel erősebb basszust biztosító eszköz pedig 199 dollárba kerül majd.

A Creative Zen Micro szintén egy 5 GB-os merevlemezes meghajtóval van felszerelve, és a Virgin készülékéhez hasonlóan az ünnepi bevásárló időszakban tervezik piacra dobni, várhatóan 280 euróért. A Creative élénk színeivel kívánja még vonzóbbá tenni a lejátszókat a fiatalok körében. A cég egyelőre nem árult el részleteket a készülékkel kapcsolatban - azokat a november 18-i hivatalos bemutatóra tartogatja. Mindkét 5GB-os lejátszó az iPod Mini által uralt piacra kíván betörni, azaz elsősorban azokat a felhasználókat célozza, akiknek nem sok ezer zeneszám tárolása az elsődleges, hanem az, hogy készülékek minél kisebb helyen elférjen, ugyanakkor mégsem elégszenek meg a flashmemóriás lejátszók kínálta kevés tárhellyel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36