Októbertől olcsóbb Windows öt ázsiai országban

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 12. 08:40
A Microsoft októbertől öt távol-keleti országban piacra dobja Windows XP operációs rendszerének olcsóbb helyi változatát.
A Windows XP Starter Edition elnevezésű szoftver Thaiföldön, Malaysiában, Indonéziában és két másik, egyelőre meg nem nevezett távol-keleti országban kerül majd ősztől forgalomba. Az új, olcsóbb Windows operációs rendszernek az adott országokban helyi, így thai, illetve a Malaysiában és Indonéziában is beszélt bahasa nyelvű verziói lesznek majd kaphatók. A Starter Edition nemcsak olcsóbb, de kevesebb funkcióval is rendelkezik a teljes, Professional, vagy a Home Edition változatokhoz képest, így például egyszerre maximum három program futtatását támogatja, rosszabb minőségű a grafikája, illetve csak korlátozott lehetőséget biztosít a számítógépek hálózatba kapcsolására.

A szoftveróriás a három megnevezett ország közül kettőben, Thaiföldön és Malaysiában már korábban is kínált olcsóbb, csökkentett funkciójú helyi nyelvű Windows XP operációs rendszert, a helyi kormányok által támogatott projektek keretében. A Microsoft nem titkolt célja az, hogy a Windows XP Starter Edition segítségével visszaszorítsa az egyre népszerűbb, olcsó Linux operációs rendszerek, illetve a Windows kalózmásolatok további térhódítását a fejlődő országokban. Az új szoftver áráról hivatalosan egyelőre nem közöltek konkrétumokat - a Cnet értesülései szerint a thai verzió várhatóan 36 dollárba fog kerülni.
Kulcsszavak: Microsoft Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59