250 ezer dollár vérdíj a MyDoom szerzőjének fejére

Hûvös Imre, 2004. január 29. 00:55
Az összeget az SCO tűzte ki, amelyet szombaton súlyos DoS támadások értek. Az SCO természetesen a szabad forráskódú közösséget gyanúsítja, sőt McBride elnök még olyan célzásokat is tett, hogy sejti ki lehet a tettes.

Ilyen jutalom kitűzésére van már precedens, tavaly novemberben tett ilyet a Microsoft, méghozzá 5 millió dollárt rakott a kalapba, amiből első körben 250-250 ezer célzottan az MSBlast és a Sobig szerzőinek elfogására irányul. Az SCO-nak természetesen nincs ennyi pénze, de a jogos felháborodáson túl imázsjavító intézkedésnek sem rossz a felajánlás, olyan időkben, amikor a cég harca a Linux és az IBM ellen igencsak megosztja a róla alkotott véleményeket. Az indokolás is hangsúlyosan arról szól, hogy nem partikuláris érdekek vezérlik, hanem önzetlenül összefogva meg kell védeni a számítógépes világot.

Akárcsak a nagy előd, az SCO is együttműködik a titkosszolgálattal és az FBI-jal.

Kulcsszavak: hacker security vírus SCO

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59