Megjelent a Microsoft új médialejátszója Macre

Tóth Kristóf, 2003. november 9. 21:59
A Microsoft pénteken minden különösebb felhajtás nélkül adta ki Media Playerének Macintoshra készült verzióját.
A Microsoft még szeptember jelentette be, hogy a Mac OS X-ére "hamarosan" megjelenik a Windows Media Player 9, és október 8-án, az Apple iTunes windowsos médialejátszójára válaszként ki is tette weboldalára a szoftvert. Az új, Macre készült verziót "bolyhozott acél" kinézetével az Apple OS X operációs rendszeréhez hasonlatossá kívánták tenni, és plugin-támogatásával médiafájlokat az Internet Explorerrel, valamint a Netscape és Apple Safari böngészőjével is meg lehet nézni.

"A médialejátszó új verziója a Macintosht használók előtt megnyitja Windows Media 9 lejátszó tartalomvilágát, és lehetővé nyílik számukra, hogy hozzáférjenek a weben megtalálható legjobb és audió- és videófájlokhoz" - olvasható a Microsoft weboldalán.

Júniusban a Microsoft még azon az álláspontját hangoztatta, hogy nem fejleszti tovább Macre az Internet Explorer újabb verzióját, mert az Apple kihozta az új Safari böngészőt. Jóllehet véget ért a Microsoftot maces szoftver fejlesztésére kötelező ötéves szerződés, a redmondi vállalat nem állt le a más szoftverek Macre történő fejlesztésével, és jelenleg is egy új Office verzión dolgozik.

A Microsoft Media Playerének előző verziója a 7.1-es 2002 januárjában jelent meg OS X-re és régebbi operációs rendszerekre, és azt is bejelentették, hogy a 7.1-es verziót továbbra is kínálni fogják a régebbi Macekre. Az új médialejátszó jelenleg csak angolul kapható, bár a Microsoft előreláthatólag még e héten kiadja a francia, német, japán, spanyol és svéd verziót.

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Profi tippek a tudományos anyagok hatékony olvasásához BOOX tabletekkel

A tudósoknak, kutatóknak és diákoknak a kutatási cikkek olvasása olyan, mintha egy tudástornyot építenének. Minden tégla egy-egy információt képvisel, amit alaposan megvizsgáltak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes integrációt a teljes szerkezetbe. Tekintettel az információsűrűségre, a tudományos művek olvasása mindig tanulságos, ugyanakkor megterhelő. A produktivitás javításához megfelelő módszerekre és eszközökre van szükségünk.

2024. május 24. 09:08

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Az első magyar informatikatanár nevét veszi fel a programozási verseny

Az első magyar középiskolai informatikatanár, Kovács Mihály (1916-2006) piarista szerzetes nevét veszi fel a Neumann Társaság által alapított Országos Grafikus Programozási Verseny, amelyet az ELTE IK-val együttműködésben 1998 óta minden évben megrendeznek.

2024. május 23. 19:44

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17