Az Antenna Hungária Rt. nem hívja le Vodafone-opcióját

Az AH tulajdonosi szerepvállalás jövőjéről tovább folynak a tárgyalások

forrás Prim Online, 2003. október 9. 09:49

Az Antenna Hungária Rt. a Vodafone Magyarország Rt. részvényeire
vonatkozó opció lehívásának finanszírozására banki konzorciumot
szervezett. Ezzel párhuzamosan, a bankok igényeinek megfelelve, nagyobb
kisebbségvédelmi garanciákat igényelt a fő tulajdonostól. A Vodafone
International Holdings B.V. azonban az AH ilyen igényét elutasította,
ezért a finanszírozás megszerzése lényegében ellehetetlenült.
Az opció lehívásának hiányában az AH szavazati aránya a tulajdonosi részesedésével megegyező 12,1%-ra csökken az opció lejártával és a Vodafone Magyarország Rt "C" sorozatú részvényeinek konverzióját követően. A cég Vodafone Magyarország Rt.-beli tulajdonosi szerepvállalásának jövőjéről továbbra is tárgyalásokat folytat a fő tulajdonossal.

Mint ismeretes, a 2002 októberében megszületett megállapodás egy évvel meghosszabbította a Vodafone International Holdings B.V.-vel kötött 2001-es opciós szerződésben rögzített vételi jogot a Vodafone Magyarország Rt. időközben kibocsátott részvényeire, valamint a 2003. évi tőkeemelés kérdését is rendezte azáltal, hogy vételi jogot biztosított az Antenna Hungária Rt.-nek az újonnan kibocsátandó részvények 30 százalékára, valamint a Vodafone International Holdings B.V. által az RWE Com GmbH & Co oHG-től megvásárolt részesedésének maximum 25 százalékára 2003. október 9-ig.

Az Antenna Hungária Rt. számára - más finanszírozási forrás lehetőségének hiányában - előtérbe került az opció lehívása finanszírozásának azon módja, hogy egy kereskedelmi bankokból álló konzorcium speciális projekt hitelezés keretében megfinanszírozza az opció 25%+1 szavazat megtartásáig szükséges mennyiségben történő lehívásához szükséges összeget. Az Antenna Hungáriának a piaci kockázatok ellenére sikerült is egy ismert bankokból álló konzorciumot megszerveznie. A konzorcium vállalta a szükséges finanszírozás rendelkezésre bocsátását, azzal a feltétellel, hogy a Vodafone International Holdings B.V. az Antenna Hungária Rt. számára a jelenleg rendelkezésre álló kisebbségvédelmi garanciákon némileg túlmenő védelmet ad. A Vodafone International Holdings B.V. az Antenna Hungária kisebbségvédelmi garanciákra való igényét azonban elutasította, ennél fogva az opció lehívásának banki konzorcium általi finanszírozására nem kerülhetett sor.

Az Antenna Hungária Rt. Vodafone Magyarország Rt.-beli tulajdonosi szerepvállalásának jövőjéről intenzív tárgyalásokat folytat a fő tulajdonossal, melyek eredményéről a későbbiekben újabb tájékoztatást ad ki.

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38