Kulcstartóra szerelhető MasterCard "Mini bankkártya"

forrás Prim Online, 2003. szeptember 16. 20:16
[smallimage 1 left]Kulcstartóra szerelhető mini bankkártyát fejlesztett ki a MasterCard
International nemzetközi kártyatársaság az Egyesült Államokban, mely
alternatívaként szolgál a hagyományos méretű MasterCard kártyák
mellett, és az összes kereskedelmi ponton elfogadásra kerül.
A hagyományos méretű MasterCard bankkártyák kísérőjeként kibocsátott MasterCard „Mini Bankkártya" az első olyan társkártya, mely alkalmas az érintkezés nélküli chiptechnológia integrálására. A kibocsátó bankok kiegészíthetik a MasterCard „PayPass" programmal, mely lehetővé teszi a kártyabirtokosnak, hogy a fizetési tranzakciót csupán a kártya elfogadó terminál elé helyezésével indítsák el. Ez utóbbi különösen olyan környezetben fontos, amikor az emberek gyorsan kívánnak túlesni a fizetési folyamaton: gyorséttermekben, moziban, bevásárlóközpontokban.

[bigimage 2 center]

A mágnescsíkkal kibocsátott MasterCard „Mini Bankkártyák"-at műanyag tartó védi a mágnescsíkot, a kártya ugyanakkor kulcstartóra szerelhető, fizetéskor könnyedén kiemelhető.


A foci-Eb megnégyszerezheti a telekocsi forgalmat

Ismét foci-Eb-re utazhatnak a hazai szurkolók, június 15-én Kölnben, 19-én és 23-án pedig Stuttgartban játszik a magyar válogatott. Az Oszkár Telekocsi adatai alapján már a 2016-os franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt is megnégyszereződött a telekocsi forgalom, így egy-két hét múlva ennél akár még nagyobbat nőhet a foglalások száma, tekintve, hogy Németország eddig is a legnépszerűbb külföldi célállomás volt a hazai telekocsizók körében. 

2024. június 8. 10:46

A Kia EV3 az LG webOS platformjára épülő infotainment-rendszerrel új szintre emeli az autózás élményét

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 08:24

DesktopCal 3.12.192.6542

Látványos asztali naptár, ami áttetsző felületének köszönhetően nem takarja el a háttérképünket. Egy dupla kattintással bármelyik naphoz írhatunk bejegyzést, a naptár méretét, a betűtípust, az átlátszóságot tetszőlegesen állíthatjuk, a napokat különböző színekkel jelölhetjük.

2024. június 8. 04:57

Agent Ransack 2022 Build 3435

A gyorsan és hatékonyan működő fájlkereső alkalmazás különböző algoritmusok alapján találja meg a keresendő tartalmat (kereshetünk fájlnevekre, kiterjesztésekre, méretre, dokumentumok tartalmában, módosítás és az utolsó hozzáférés dátuma szerint stb.).

2024. június 8. 04:55

Jövőálló Akadémia: A Samsung elindította az építkezést

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén. A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció*  tagjait. 

2024. június 7. 19:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47