Valós idejű csoportmunka a Microsoft kínálatában

forrás Prim Online, 2003. augusztus 12. 17:12
A Microsoft bejelentette, hogy a valós idejű együttműködésért felelős üzleti egysége a „Live" („élő") megjelöléssel egészíti ki termékeinek nevét. Ez a megjelölés az ügyfeleknek kínált megoldások értékére utal, vagyis a globális vállalatokon belüli és a vállalatok közötti élő kommunikáció lehetőségére.
A Microsoft Office Live Meeting 2003 (korábbi nevén PlaceWare Conference Center) és a Microsoft Office Live Communications Server 2003 (korábbi nevén Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003) különálló, ám egymást kiegészítő termék, ahogy az egységes elnevezés utal is erre. A Live Meeting is bekerül az Office márkanévvel jelzett termékek körébe, ami egyértelművé teszi, hogy ez a szoftver is tagjává válik a Microsoft Office Rendszert alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások családjának, amelyek idén esedékes megjelenését nagy várakozás előzi meg.

A Live Meeting továbbra is tartalmazza jelenlegi számos szolgáltatását, megbízhatósága és skálázhatósága is a megszokott színvonalú lesz. A jövőbeli verziók bővített funkcionalitással és szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A Live Communications Server hálózati jelenlétészlelő, azonnali üzenetküldési (IM) és valós idejű kommunikációs szolgáltatásokat kínál egyetlen bővíthető platformon. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 programmal a felhasználók például megtekinthetik, hogy a portál tagjai csatlakoztak-e és folytatható-e velük azonnali üzenetváltásos beszélgetés. A Live Meeting segítségével az infomunkások alkalmazásmegosztás használatával tekinthetik meg a SharePoint portálokat.

Microsoft Office Live Meeting

A Live Meeting programmal valós idejű, interaktív bemutatók és találkozók tarthatók az interneten keresztül. A multimédiás platformként, illetve a webes kommunikáció és együttműködés alkalmazásszolgáltatásaként működő Live Meeting szervesen beleillik a Microsoft Office Rendszerbe, hiszen annak célja is a szervezeteket alkotó személyek, az információk és az üzleti folyamatok hathatósabb összekapcsolása, valamint az információk üzleti értékké való átalakítása. Ez lesz a Microsoft Office Rendszer első, teljes mértékben beépített együttműködési szolgáltatása. A Live Meeting skálázható, böngésző alapú architektúrára épül.

Microsoft Office Live Communications Server

A Live Communications Server felügyelhető és bővíthető azonnali üzenetkezelő kiszolgáló, amelynek használatával a vállalat egészére kiterjedő, átfogó, valós idejű kommunikációra nyílik mód a dolgozók között. A rendszer kezelhetősége és biztonsága messze felülmúlja az egyéni felhasználóknak szánt termékek nyújtotta lehetőségeket. A Live Communications Server nemcsak IM-megoldás, hanem bővíthető platform is: így a fejlesztőcégek saját alkalmazásaikat is kiegészíthetik valós idejű kommunikációs tulajdonságokkal. A Live Communications Server megjelenése 2003 harmadik negyedévében várható. A licencről és az árról még nem született döntés.

A Microsoft Office Rendszer bemutatása

A Microsoft Office Rendszer segítségével mindenki egyszerűbben használhatja fel az információkat az üzletmenet kedvező befolyásolására. A könnyen használható programok, kiszolgálók és szolgáltatások együttese révén az emberek és a szervezetek összekapcsolhatók az információkkal, az üzleti folyamatokkal és egymással, aminek köszönhetően a lehető legtöbb értéket nyerhetik ki a rendelkezésre álló információkból. A Microsoft Office Rendszer összetevői a következők: a Microsoft Office 2003-as kiadásai, a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, a Microsoft Office Project és a Project Server 2003, a Microsoft Exchange Server 2003, a Microsoft Office Live Communications Server 2003, a Microsoft Office Live Meeting 2003, a Microsoft Office FrontPage 2003, a Microsoft Office InfoPath 2003, a Microsoft Office OneNote 2003, a Microsoft Office Publisher 2003 és a Microsoft Office Visio 2003. A Microsoft Windows SharePoint Services és a Microsoft Windows Server 2003 technológiai lehetőségei révén tovább bővül a Microsoft Office Rendszer nyújtotta szolgáltatások és funkciók köre.
Kulcsszavak: Office Microsoft Windows iroda

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36