A Nokia és a WWF világszerte együttműködik a környezetvédelem terén

Kollár Csaba, 2003. június 22. 08:47
A Nokia és a WWF természetvédelmi szervezet a döntéshozókkal folytatott vitasorozatról és a Nokia munkatársai számára világszerte megszervezett képzési kezdeményezésről szóló megállapodást írt alá. A megállapodás kezdetben három évre szól.
A Nokia a WWF-fel együtt számos olyan programot szervez, amelynek keretében a vállalat alkalmazottai megismerkedhetnek a környezeti problémákkal. A Nokia és a WWF a Nokia munkatársai számára nyitott, környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó képzési műhelyek és szemináriumok szervezésében működik együtt, és elősegíti a környezetvédelmi problémák aktív megvitatását és az ezzel kapcsolatos véleménycserét.

„A környezetvédelmi szempontokat figyelembevevő tevékenységünk újabb lépéseként azon dolgozunk, hogy a környezettudatos gondolkodás a vállalati élet minden szintjén megjelenjen" - mondta Veli Sundbäck, a Nokia ügyvezető alelnöke. „A WWF-fel folytatott együttműködésünket munkatársaink közvetlen bevonásaként értékeljük, amelynek révén számukra lehetőség nyílik még több, a természettel és a környezettel kapcsolatos ismeret megszerzésére."

„A biodiverzitás védelme érdekében minél több céget és iparágat szeretnénk mozgósítani az együttműködésre" - mondta Claude Martin, a WWF International főigazgatója. „A Nokia esetében egy olyan világvezető vállalattal kezdtünk együttműködést, amely komolyan veszi a környezeti kérdéseket. A Nokia munkatársakkal folytatott munkánk mindkét fél számára hasznos és tanulságos tapasztalat lesz, amely végső soron mindkettőnknek segít küldetésünk teljesítésében."

A Nokia hosszú távú nyereségességének biztosítása és fokozása valamint a káros környezeti hatások csökkentése érdekében ügyel a környezetvédelmi szempontok figyelembevételére. A Nokiánál alkalmazott környezetvédelmi programokat ezért úgy alakították ki, hogy azok az egész értékláncot lefedjék. A környezetvédelmi munka a technológia-, illetve termékfejlesztéssel indul, és a beszállítók illetve a vállalat saját működésének környezettudatos irányításán át az eladás utáni szolgáltatásokig terjed.

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38