Minden földi jóval telezsúfolt high-tech szállodai lakosztály

Tóth Kristóf, 2003. június 8. 12:33
[smallimage 1 left]A Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér közelében található Hilton Garden Inn szálloda 267-es szobája abszolút nem nevezhető hagyományos szállodai szobának, hiszen tele van zsúfolva a 21. század technológiai megoldásaival, ily módon pedig páratlanul újszerű kikapcsolódási, illetve pihenési formát nyújt a hotel vendégeinek. A szoba nemes egyszerűséggel "Room of the Future" névre hallgat, vagyis esetében tulajdonképpen a "Jövő szobájával" van dolgunk.
A legmodernebb high-tech eszközökkel felszerelt szállodai lakosztály ékessége nem más, mint egy falra szerelt, 42 colos képátlóval rendelkező Panasonic plazma televízió, mely természetesen HDTV adások vételére is alkalmas. A plazma televízió egy Technics gyártmányú rádióerősítőre van csatlakoztatva, csakúgy, mint a térhatású hangok megszólaltatásában fontos szerepet játszó Bose hangfalak. Amennyiben a vendégek nem találnak kedvükre való műsort a TV-ben, használatba vehetik a házimozi rendszer szerves részét képező Philips DVD-lejátszót, melynek segítségével akár CD-t is hallgathatnak.

Az éppen a fürdőszobában a jacuzzi nyújtotta szolgáltatásokat élvező vendégeknek sem kell lemondaniuk a high-tech megoldásokról, ugyanis a jacuzzi mellett egy LCD kijelző segítségével televíziózhatnak, illetve nézhetik kedvenc DVD filmjeiket. Említésre méltó, hogy a hotel vendégeinek a világítás kapcsolgatásával nem kell törődniük, az ugyanis egy különleges mozgásérzékelő rendszer segítségével lényegében teljesen automatikusan működik. Mivel a high-tech szobát vélhetően elsősorban a tehetősebb emberek veszik ki, számukra mindenképp jól jöhet az a szobai páncélszekrény, melyet ujjlenyomat leolvasóval láttak el.

Mondanom sem kell, hogy a Hilton Garden Inn 267-es szobájában akár szélessávú internet szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, mind hordozható számítógépek, mind a falra szerelt plazma televízió segítségével. A lakosztály hőmérsékletét, illetve fényviszonyait egy érintőképernyős parányi szerkezet révén lehett állítgatni, és ugyanezen eszköz segítségével megoldható a televízió, a rádió, a DVD-lejátszó, illetve az állítható fej- és lábtámlákkal rendelkező óriási ágy távirányítása. A teljesen hangmentesen működő hűtőszekrény, a masszírozó bőrfotelek, a fűtött WC kagylók és bidék, valamint az automatikusan páramentesített fürdőszobai tükrök pedig már csak a habot jelentik a képzeletbeli tortán.

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A Philips Monitors új QD-OLED monitort mutat be

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 16:45

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:23

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59