Mire számíthat egy nemzetközi sofőr 2024-ben?

forrás: Prím Online, 2024. május 1. 14:13

Jó pár évvel ezelőtt még hatalmas kuriózumnak számított, ha valaki sofőrként külföldi munkát vállalt, és nem a klasszikus nemzetközi utakat rótta magyar cégek szervezésében, hanem egy más ország vállalatának dolgozva kereste a kenyerét.

Ma ez már a lehető legtermészetesebb, senki nem akad fenn rajta, sőt, egyre többen vágnak neki a szakmának úgy, hogy feltett szándékuk a külföldi munkavállalás. Tekintve a kinti körülményeket, ez nem is olyan meglepő.

 

A Sofőr állás oldalán nemzetközi munkalehetőségek egész sora vár a vállalkozó kedvű sofőrökre: többféle ország szerepel opcionális úti célként, így nem a választék lesz az, ami korlátok közé szorít vagy határt szab. Sokkal inkább teszik ezt az adott országra jellemző körülmények és feltételek, amelyet minden esetben érdemes nagyon alaposan körüljárni.
 


 

Nézz szét, mielőtt döntenél!

 

A technológiai fejlődésnek hála ma már percek alatt mindent megtudhatunk egy-egy országról, a Google Street View-val akár a leendő utcánkban is tehetünk egy virtuális sétát. Ez persze mind szép és jó, ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy a munkával kapcsolatos tudnivalókat sem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

Ezeket a kondíciókat egyrészt a vállalat maga szabja, a többi részét pedig a helyi törvények szabályozzák. Éppen ezért, amikor úgy határozunk, hogy valamely másik országban kezdünk sofőrködésbe, győződjünk meg arról, hogy milyen a szakma megítélése.

 

Sajnos, mint az köztudott, idehaza nem nagyon van megbecsültsége ennek a szakmának, sőt, sok területen eléggé elmaradottnak is ítélhető a szakma, így aztán kétségtelen, hogy van mit tanulni, van hova fejlődni. Ugyanakkor érthető, hogy a sofőrök nem szeretnének éveket várni, így odamennek, ahol többet kapnak.

 

De miből is kapnak többet?

 

Kétségtelenül erős hajtóereje van a pénznek, így a francia béremelés kiváló alkalmat jelent azoknak, akik ott szeretnék megvalósítani önmagukat.

 

A pénz nem csupán bevételnél fontos szempont, hanem a kiadásoknál is: a németországi megnövekedett útdíjak nagyobb terhet rónak mind a cégekre, mind pedig a sofőrökre. Természetesen azért még nem válik veszteségessé a munka, de jobban fontolóra veszi mindenki, hogy mikor és mennyit autózik.

 

A 2024-es év nem csupán ebből a két szempontból hozott változást a logisztika területén, a technológiailag fejlett országok ugyanis arra törekednek, hogy minél zöldebb, minél környezetbarátabb iparággá váljon a fuvarozás. Így akinek szívügye a bolygónk jövője, annak érdemes Svájc vagy Franciaország felé venni az irányt.

 

Dönts belátásod szerint!

 

A 2024-es év rengeteg változást hozott már most is, és még az év felénél sem tartunk. Ahhoz, hogy teljes meggyőződéssel tudj igent mondani egy-egy álláslehetőségre, ahhoz feltétlenül szükséges az, hogy utánajárj minden változásnak, méghozzá minden lehetséges aspektusból. Ha ezt megteszed, dolgozz bárhol, nem érhet majd meglepetés.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan működnek a hírgyűjtő oldalak?

A technológia fejlődésével napról napra egyre könnyebb hozzájutni a napi híradagunkhoz, de nem volt ez mindig így. Az emberek korábban is kíváncsian álltak hozzá a körülöttük történt eseményekhez, az internet elterjedésével pedig gyakorlatilag már semmi nem szab határt a híréhségnek. Régen a nyomtatott sajtó szolgált arra, hogy az információkat széles körben megismertesse, ma pedig elég néhány kattintás és máris elénk tárul a világ.

2024. május 12. 14:20

8+1 trükk kicsi fürdőszobába a nagyobb terekért

Nagyon sok háztartás rendelkezik irtó kicsi fürdőszobával. Mi kiderítettük azokat az apró trükköket, amikkel nemcsak a fizikai teret lehet megnövelni, hanem optikailag is csalhatunk egy kicsit a térérzet növelése érdekében.

2024. május 1. 22:41

Ablakos doboz és fagyapot

Szinte mindannyian találkozhattunk már ablakos kartondobozokkal. Főként ajándékozáshoz használatosak, illetve olyankor, ha kicsit meg szeretnénk mutatni, mit is rejt a csomagolás. Mivel sejtetve láttat, nemcsak esztétikus a megjelenése, hanem egy kicsit varázslatos is.

2024. május 1. 22:35

A húsipari kutterek hatékonyan végzik el az alapanyag feldolgozását

A húsiparban többféle eszközre van szükség, hiszen a nagy mennyiségű alapanyag feldolgozása kézi erővel teljességgel lehetetlen, és nem is gazdaságos. Ne feledjük, hogy vállalkozásokról lévén szó a profitra kell törekedni, ezért minden lehetséges módon optimalizálni kell a működést. 

2024. május 1. 22:28

Így fejlődik a csomagolási technológia

Ahogy az élet minden területén, úgy a kereskedelemben is sokat változott a technológia. A megoldások jóval innovatívabbak, hiszen a legutóbbi járvány hatására egyre többen kezdtek el az interneten vásárolni. Szükség volt olyan eszközökre, amikkel hatékonyabban és biztonságosabban lehet szállítani az adott termékeket. A cégeknek azonban nem volt elég, hogy egy olyan dobozt találjanak, amit lezárva feladhatnak a következő arra járó futárnak. Ennél többre vágytak, így nagyobb lett az igény a különlegesebb eszközökre is.

2024. május 1. 21:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47