Az ABB több mint 1300 robotot szállít a Volvo Carsnak

forrás: Prím Online, 2024. február 5. 17:36

Az ABB bejelentette, hogy megerősíti a Volvo Cars-zal régóta fennálló partnerségét, amelynek keretében több mint 1300 robotot és funkcionális csomagot szállít az elektromos járművek következő generációjának gyártásához. Ezzel támogatja a svéd autógyártót ambiciózus fenntarthatósági céljainak elérésében. 

 

• Az ABB több mint 1300 robotot, köztük funkcionális csomagokat szállít a Volvo Carsnak az elektromos járművek következő generációjához  

• Az ABB új, energiahatékony nagyméretű robotjai és OmniCoreTM vezérlőcsaládja segít a Volvo Carsnak, hogy akár 20 százalékos energiamegtakarítást érjen el, és teljesítse ambiciózus fenntarthatósági céljait  

• A telepítés és üzembe helyezés 2024-ben kezdődik a Volvo Cars svédországi Torslandában, illetve a kínai Daqingban található üzemeiben   

 

„Az autóipar történelmi léptékű átalakulása, amelyet az elektromos járművek iránti növekvő fogyasztói kereslet és a fenntarthatóbb működés iránti igény hajt, új lehetőségeket és kihívásokat is teremt a globális gyártók számára” – mondta Marc Segura, az ABB Robotika vezetője. „Partnerünk, a Volvo Cars legújabb kötelezettségvállalása jól mutatja, hogy közös célunk a fenntarthatóbb gyártás megvalósítása. Új, energiatakarékos, nagyméretű robotcsaládunk, valamint az OmniCore vezérlőink segítségével akár 20 százalékos energiamegtakarítás is elérhető a világszerte működő telephelyeken."

 

 

Ez a megállapodás különböző gyártási feladatokat lefedő funkcionális csomagokat tartalmaz, a ponthegesztéstől, a szegecseléstől és adagolástól kezdve a folyatófúrásig és az ultrahangos hegesztési ellenőrzésig. Mindegyik csomag használatra kész, az ügyfél által kipróbált hardver, szoftver és szolgáltatások kombinációja, és a Volvo Cars svédországi Torslandában, valamint a kínai Daqingban található létesítményeiben telepítik őket. A hardver- és működési csomagok mellett az ABB legújabb OmniCore robotvezérlői is hozzájárulnak ahhoz, hogy a létesítményekben akár 20 százalékos energiamegtakarítás legyen elérhető a rendkívül hatékony teljesítményelektronikának és a roboton belüli rekuperációs fékezésnek köszönhetően. 

 

Az ABB a RobotStudio tervező és programozó szoftverplatform segítségével garantálja a zökkenőmentes termelést a robotok telepítésekor, melynek köszönhetően a telepítés előtt lehetőség van a robotok megjelenítésére és optimalizálására is. A szükséges automatizálási rendszerek virtuális térben történő fejlesztésével és validálásával a Volvo Cars és az ABB olyan megoldásokat hoz létre, amelyeket csak egyszer kell megtervezni, de többször lehet alkalmazni.  

 

 

A Volvo Cars és az ABB együttműködésében hosszú múltra tekintenek vissza azok a közös fejlesztések, amelyek célja, hogy hatékonyabbá tegyék az autógyártást, és folyamatosan fejlesszék az autóiparban alkalmazott ipari robotok képességeit. A legújabb projekt keretében a két vállalat a következő néhány évben tovább folytatja a közös munkát, és az első telepítések várhatóan 2024 elején kezdődnek meg. Ez a legújabb az ABB azon megoldásainak sorában, amelyek célja, hogy segítsék a globális autóipart a nagyra törő fenntarthatósági célok elérésében és az elektromos járműgyártásra való átállásban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14