Automatizálással előre láthatók az informatikai incidensek

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 22. 20:01

Szabó János, a Kyndryl Magyarország ügyvezető igazgatója szerint az üzleti vezetők számára nem idegenek az egymással versengő prioritások. Akár a bevételek növelésére, az ügyfelek elégedettségének javítására vagy az új piaci lehetőségek megragadására összpontosítanak, a vállalat informatikai működésének dinamikusnak és a folyamatosan változó környezetre reagálónak kell lennie.

Ha azonban ezeket a célokat az IT-kiadások fenntartása vagy csökkentése mellett próbálják elérni, az korlátozhatja a növekedési lehetőségeket. Nem meglepő tehát, hogy a vállalatok egyre nagyobb mértékben fektetnek be az automatizálásba és a mesterséges intelligenciába az IT-üzemeltetésben (AIOps).

 

A Kyndryl és az IDC nemrégiben készült tanulmánya szerint a vállalatok még az általános IT-büdzsé fenntartása vagy csökkentése mellett is többet terveznek költeni az automatizálásra és az AIOps-re a következő két évben: Míg a tanulmányban részt vevő vállalatok több mint 70%-a azt mondta, hogy a következő időszakban fenntartja vagy csökkenti az általános IT-kiadásokat, ugyanezen cégek 63%-a nyilatkozott úgy, hogy növelni fogja az automatizálásra szánt pénzügyi keretet – a legtöbbjük legalább 10-20%-kal emelve az erre szánt büdzsét.

 

Az automatizálás előnyei az üzleti életben

 

A Kyndryl Advanced Delivery megközelítésének célja, hogy segítse ügyfeleinket e célok elérésében. Az Advanced Delivery lehetővé teszi a cégek az informatikai képességeik automatizáltak, összehangoltak és intelligensek legyenek. A megoldás kulcsfontosságú technológiáinkat, a Kyndryl Bridge-et és az intelligens automatizálást kombinálja dedikált és célzott szakértői csapatokkal, amelyek integrálódnak az ügyfél szervezetével is.

 

A technológia és az emberalapú támogatás e kétirányú megközelítése a lehető legtöbbet hozza ki a szakértői tudásból, és fenntartja szoros ügyfélkapcsolatainkat. Ma már több millió alkalmazást és IT-összetevőt, sok exabájtnyi tárhelyet kezel a Kyndryl. Az ilyen léptékű projekt- és üzemeltetési környezet adja a tapasztaltot, melyet kiaknázva kritikus információkat nyújtunk az AIOps-technológiánkba tanításához, és amely révén kialakítjuk a szükséges lépések automatikus megtételéhez szükséges utat.

 

 

Proaktívak akarunk lenni – ideális esetben megjavítjuk, mielőtt elromlik 

 

A Kyndryl Bridge fejlett képességei segítenek pontosan meghatározni és előre jelezni, hogy mikor és hol fog bekövetkezni incidens egy IT-környezetben, majd megteszik a szükséges megelőző intézkedéseket. A tavaly szeptemberi bevezetése óta a Kyndryl Bridge első ügyfelei máris 75%-os nagyságrendű csökkenést értek el az incidensek számában 

 

Emellett tapasztalataink azt mutatják, hogy az informatikai környezetben az élettartamuk végére érkező eszközök kockázatosak, és gyakran nagyban hozzájárulnak az informatikai környezetek problémáinak kialakulásához. A Kyndryl Bridge AIOps technológiája valós idejű jelentést és előrejelzést biztosít az élettartamuk végéhez közeledő hardverekre és szoftverekre vonatkozóan. Ez a proaktív azonosítás biztosítja a jobb büdzsé-tervezést, rangsorolja a felhőmigrációs projekteket, és azonosítja a további kiadásokra vonatkozó beruházási célokat.

 

Egy másik nehéz terület az informatikában az úgynevezett "legjobb gyakorlatok" összehangolása. A Microsoft, a VMWare, az SAP és mások gyártók folyamatosan új, a legjobb gyakorlatnak megfelelő elvárásokat és konfigurációkat tesznek közzé hardvereik, operációs rendszereik és szoftvereik számára. Ezeken felül a Center for Internet Security (CIS) és más szervezetektől érkező biztonsági és megfelelőségi ajánlásokkal is egyre nehezebb lépést tartani az informatikai környezet működtetése során.

 

Mivel a javasolt konfigurációktól való eltérés idővel megtörténik, célunk a legjobb gyakorlatok 90%-os vagy annál jobb összehangoltságának fenntartása. Házirend-alapú automatizálási technológiát használunk annak biztosítására, hogy az elvárt beállításoktól való eltérések automatikusan javításra kerüljenek, amikor észleljük őket.

 

A Kyndryl célja egyszerű: biztosítani, hogy az IT-környezettel való interakciók legalább 95%-a automatizálással történjen. Legyen szó olyan felhasználási esetekről, mint egy szolgáltatási kérés teljesítése, egy változás lebonyolítása, egy incidensre való reagálás, vagy az egymást gerjesztő események bekövetkezésekor az automatikusan induló protokollokvégrehajtása - hiszünk abban, hogy automatizálásunk a legjobb eredményt tudja elérni.

 

A megfelelő automatizálási partner megtalálása

 

A legújabb tanulmányok szerint a vállalatok mindössze 20%-a tartja magát "érettnek" az automatizálás terén. E csoporton belül 70% jelezte, hogy harmadik fél nélkül nem tudná elérni ezt a státuszt, tehát a partnerség a siker legfontosabb tényezője.

 

Ez az a terület, ahol a Kyndryl kiemelkedik. A Kyndryl Advanced Delivery automatizálással és a Kyndryl Bridge AIOps technológiájaval képes proaktívan azonosítani a problémákat, automatikusan kijavítani azokat és házirend-alapú védőkorlátokat bevezetni, amelyek biztosítják az Ön kritikus IT- és alkalmazáskörnyezetétnek működését.

 

Tudjuk, hogy informatikai incidensek megtörténnek.  Mi felkészültünk arra, hogy ebben az esetben gyorsan minőségi válaszokat adjunk. Ez jelentheti a különbséget egy átmeneti és pillanatnyi szolgáltatási zavar vagy egy olyan üzleti katasztrófa között, amely akár újsághírként köszönhet vissza rontva ügyfeleink piaci megítélését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14