A Telekom székházba költözött a Deutsche Telekom IT Solutions

forrás: Prím Online, 2023. június 9. 11:23

A Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti irodaházába költözött május 30-án a Deutsche Telekom IT Solutions, a DT csoporton belüli szinergiák hatékonyabb kihasználása és a fenntarthatósági szempontok érvényesülése érdekében.

A költözés a Deutsche Telekom IT Solutions összes budapesti munkatársát érinti: a több mint 3.000 kolléga a székház két emeletén kap helyet. A rendelkezésre álló irodatér egy részét a foglalható munkaállomások adják, a másik felében az együttműködésre alkalmas terek: tárgyalók, közösségi terek, coffee cornerek kapnak helyet, ezzel támogatva az iroda, mint kollaborációs tér funkcióját, valamint a hibrid működést. „Azt gondoljuk, hogy a Telekom székházba való költözés nemcsak kézenfekvő lépés, a hatékonyságunkat is növeli. Hiszen célunk, hogy a köztünk lévő szinergiákat kihasználjuk és a jövőben még inkább összehangoltan tervezzük informatikai, kommunikációs és HR aktivitásainkat” – mondta Kónya László, a Deutsche Telekom IT Solutions ügyvezetője.

 

 

„Székházunk vállalati kultúránk meghatározó színtere: úgy tekintünk rá, mint egy közösségi térre, amely lehetőséget ad a személyes találkozásokra. A hibrid munkavégzéssel azonban kialakult a rendje és a funkciója az irodában, valamint a távmunkában töltött időnek. Munkavégzésünk új ritmusát és költséghatékonysági szempontokat figyelembevéve döntöttünk úgy, hogy a Telekom székház egy részét új bérlők számára megnyitjuk, így örömmel köszöntjük a Deutsche Telekom IT Solutions csapatát épületünkben” – erősítette meg Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

 

A mintegy 105.000 m2 alapterületű Könyves Kálmán körúti épület fejlesztője a WING Zrt., a közép-európai ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja. A Magyar Telekom 2018 óta, míg a Deutsche Telekom IT Solutions 2023. május 30-tól új bérlőként bérli az ingatlant. Az új székház a XXI. század építészetének és a főváros arculatának meghatározó együttese. Az épület tervezésekor a megrendelő és a TIBA Építész Stúdió kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatósági szempontokra is, így a BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően többek között energiahatékony berendezéseket, alacsony vízfelhasználású szanitereket, szelektív hulladékgyűjtő metódust alakítottak ki a székházban, melyet komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer kezel. 

 

Az épületben a zökkenőmentes és rugalmas munkavégzést segíti a vállalatoknál működő shared-desk rendszer, valamint a távmunkás napok lehetősége, mely szintén hozzájárul az energiatakarékos működéshez. Az épületben dolgozók emellett élvezhetik a WING által tulajdonolt és a Telekom által üzemeltetett kiváló infrastrukturális adottságokkal rendelkező épület kiemelkedő minőségű szolgáltatásait is. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50