A Vodafone az Oracle felhő infrastruktúrájával gyorsítja fel technológiai modernizációját

forrás: Prím Online, 2022. június 22. 14:59

Az Oracle és a Vodafone, a legnagyobb páneurópai és afrikai technológiai kommunikációs vállalat stratégiai partnerséget jelentett be a Vodafone európai IT-infrastruktúrájának modernizálása és a felhőre való átállás felgyorsítása érdekében.

A több évre szóló megállapodás keretében a Vodafone számos rendszerét modernizálja és telepíti át egy teljes mértékben az Oracle által menedzselt felhőrégióba (OCI Dedicated Region), amely az Oracle összes nyilvános felhőszolgáltatását elérhetővé teszi a Vodafone saját hálózatában és adatközpontjaiban. Ez dedikált felhőplatformot biztosít a Vodafone számára több ezer Oracle-adatbázisának modernizálásához, valamint kritikus OSS- és BSS-rendszereinek - köztük a CRM-nek és a megrendelések kezelésének - támogatásához és skálázásához.

 

A bevezetés azt is lehetővé teszi a Vodafone számára, hogy gyorsabban építsen új felhőalapú alkalmazásokat, és nemzetközi lefedettségét kihasználva egyszerre több piacon is bevezesse azokat.

 

Az Oracle OCI Dedicated Region rendszereket telepít a Vodafone főbb európai IT- és hálózati műveleteket kezelő adatközpontjaiba. A nyilvános felhőszolgáltatások telepítése közvetlenül a Vodafone saját hálózatába és adatközpontjaiba lehetővé teszi a szolgáltató számára, hogy rugalmasan modernizálja, kezelje és automatizálja kritikus rendszereit az új technológiák, például az autonóm szolgáltatások segítségével, és könnyebben megfeleljen ezen alkalmazások késleltetési és teljesítménybeli követelményeinek.

 

A Vodafone olyan számítási erőforrásokhoz is közeli hozzáférést kap, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatások dinamikus bővítését és skálázását több földrajzi területen a változó üzleti igényeknek megfelelően, miközben csökkentik a működési költségeket és megfelelnek az adatelhelyezési szabályoknak.

 

 

Az együttműködés támogatja a Vodafone azon hosszú távú kezdeményezését, amelynek célja a kritikus fontosságú rendszereket támogató technológiai infrastruktúra konszolidálása és modernizálása egy megosztott, házon belül telepített, nyílt szabványú platformon, amely képes támogatni és bővíteni a következő generációs digitális szolgáltatásokat. A rendszer emellett segíteni fogja a Vodafone-t az ún. Tech 2025 célok megvalósításában. Ezek közé tartozik a szolgáltatások piacra kerülési idejének csökkentése, a mindig elérhető szolgáltatások révén kiemelkedő ügyfélélmény biztosítása, valamint az automatizálás révén a működési költségek csökkentése.

 

"Mivel a Vodafone a növekedésre összpontosít, az adatok kulcsfontosságúak ahhoz, hogy fejlesszük üzletmenetünket, új képességeket alakítsunk ki és újítsunk azért, hogy megfelelhessünk ügyfeleink igényeinek. Az Oracle-lel való együttműködésünk támogatja elképzelésünket, hogy technológiai kommunikációs vállalattá váljunk" – mondta Scott Petty, a Vodafone digitális és informatikai igazgatója. "A megállapodás lehetővé teszi az Oracle számára, hogy felhőszolgáltatásai teljes portfólióját közvetlenül a Vodafone adatközpontjaiba vigye. Ez magában foglalja ugyanazt a struktúrát, szoftvert, szolgáltatásokat és vezérlést, amelyet az OCI nyilvános felhőjében használnak. Az OCI által kínált rugalmasság lehetővé teszi számunkra, hogy saját adatközpontjainkban nagy teljesítményű, biztonságos és bővíthető felhőplatformot építsünk ki, miközben biztosítja az üzleti tevékenységünk növekedéséhez és diverzifikációjához szükséges működési agilitást és skálázhatóságot."

 

"A távközlési vállalatok újragondolják üzleti modelljeiket, hogy gyorsan és nagy mennyiségben tudjanak újdonságokat piacra vinni és új üzleti lehetőségeket kiaknázni" – mondta Clay Magouyrk, az Oracle Cloud Infrastructure ügyvezető alelnöke. "A Vodafone élen jár ebben a gondolkodásban, és örömmel hozzuk el az OCI előnyeit a Vodafone adatközpontjaiba, hogy a vállalat és partnerei az összekapcsolt szolgáltatások következő generációját építhessék ki."

 

“A távközlési vállalatoknak gyorsabban kell új technológiákat bevezetniük, mint valaha és új, innovatív termékeket szállítaniuk, miközben folyamatosan meg kell felelniük a változó szabályozási követelményeknek. A Vodafone-nal való partnerségünk alapja ennek az egyensúlynak az elérése, olyan felhőplatform biztosítása, amely lehetővé teszi a Vodafone számára, hogy modernizálja és konszolidálja meglévő infrastruktúráját, miközben megalapozza a digitális jövőt. Alig várjuk, hogy a távközlési szektor egyik digitális úttörőjével működhessünk együtt, és segíthessünk a kommunikációs szolgáltatások és üzleti modellek következő generációjának kialakításában" – mondta Jonathan Tikochinsky, az Oracle globális stratégiai ügyfelekért felelős ügyvezető alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05