Digitális lízinggel újít a Péntech

forrás: Prím Online, 2021. december 1. 11:15

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfolióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

 

  •     A piacon egyedülálló digitális lízing gyors, rugalmas és költséghatékony megoldást kínál a kkv-k számára
  •     A digitális lízingkalkulátor segítségével percek alatt kiszámolható a hozzávetőleges költség

 

A kkv-k életében sokszor előfordul, hogy a növekedés érdekében, vagy akár a vállalkozás üzleti tevékenységének támogatásához drága eszközökre van szükség. Fontos azonban mérlegelni, hogy valóban érdemes-e egyszerre nagyobb összeget költeni, főleg abban az esetben, ha nem tudjuk előre, hogy mennyi ideig fogjuk használni az adott tárgyat.

 

 

Ha nem áll rendelkezésre elegendő keret a kívánt eszközhöz, többnyire a hitel az első lehetőség, ami az eszünkbe jut, pedig nem feltétlen ez a legkézenfekvőbb megoldás. A lízing a kis és közepes méretű vállalkozások finanszírozásának egyik legkönnyebben hozzáférhető módja, mindemellett számos előnnyel rendelkezik.

 

Az egyik leggyakrabban használt lízing megoldás a gépjárművek finanszírozása, legyen szó egy kifejezetten szállításhoz szükséges haszongépjárműről (pl. busz, teherautó), de akár a cég teljes flottája is biztosítható lízingmegállapodás keretében. A másik legnépszerűbb szolgáltatás a mezőgazdasági, építőipari vagy faipari gépek és ipari berendezések lízingelése, de egyéb informatikai eszközök (pl. IT-szoftverek és -hardverek, telekommunikációs eszközök, fénymásolók, nyomtatók) esetében is érdemes fontolóra venni a lehetőséget. Sokan nem tudják, de akár irodai bútorok, kondigépek, orvosi eszközök vagy ingatlanok is lehetnek a lízing tárgyai.

 

Az alig pár hetes indulás óta már több mint 50 vállalkozás igényelte a digitális lízing szolgáltatást a Péntech honlapján keresztül, hozzávetőlegesen 1 milliárd Ft értékben. Az elérhető lízing termékek közül egyelőre a Széchenyi Lízing GO! iránt érdeklődnek a legtöbben, de a többi opcióra is érkezett megkeresés, ami egyértelműen jelzi az online térben történő ügyintézés népszerűségét.

 

 

Melyek a lízing előnyei?

A lízing gyors, rugalmas és költséghatékony megoldást jelenthet sok vállalkozás számára, hiszen az igénylő fél sajátjaként használhatja akár a leginnovatívabb eszközt is, ami komoly versenyelőnyt jelenthet a konkurenciával szemben. A kedvező fix havidíj mellett a lízingtárgy ráadásul folyamatosan bevételt termel a vállalkozás számára, így gyakorlatilag pár hónapon belül visszahozza a havonta kiadott összeget. A stabil tervezhetőségen túl pedig operatív lízing esetén lehetőség van a károkkal és a biztosítással kapcsolatos kockázatokat is a lízingbeadóra bízni.

 

A Péntech digitális lízing igénylését a PEAC Finance pénzügyi partnerén keresztül nyújtja, akik több mint 40 éves tapasztalattal rendelkeznek a vállalati lízing területén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05