Könnyebb a munkakeresés, a pénzügyek intézése és a távmunka is

forrás: Prím Online, 2021. november 16. 09:55

Munkakeresés, hatékony otthoni munkavégzés? Mindezt pénzügyileg tudatosan? Jelentős piaci szereplők fogtak össze azért, hogy ingyenesen elérhető online kurzust indítsanak mindazoknak, akiket a fenti témák foglalkoztatnak. A pénzügyeket intézni, állást keresni és otthonról dolgozni lehet könnyebben is: ebből a célból jött létre a „Lehet könnyebb!” kezdeményezés – https://lehetkonnyebb.hu/ – ahová a Microsoft által támogatott projektet megálmodó HTTP Alapítvány, OTP Bank és Trenkwalder várja az érdeklődőket és tanulni vágyókat.

Magyar nyelvű, online formában elérhető tananyagot tett elérhetővé a digitális megoldások, az álláskeresés és a tudatos pénzügyi tervezés témaköreiben négy vállalat összefogása. A digitális átalakulás kiemelt hazai támogatója, a mesterséges intelligencia és a felhőtechnológia vezető globális vállalata, a Microsoft, az egyik legnagyobb hazai lakossági bank, az OTP Bank, az egyik legjelentősebb hazai állásközvetítő, a Trenkwalder, valamint az informatikai szakképzés szakértője, a HTTP Alapítvány fogott össze a tudásfejlesztés érdekében. Ezeket a területeket nemcsak az köti össze, hogy a mindennapjainkat alapvetően befolyásoló és nagy érdeklődésre számot tartó témakörök, hanem az is, hogy mindegyiket érinti a digitális átalakulás. Az elmúlt időszak legnagyobb változása épp ez volt: az irodai munkavégzésről számos munkahelyen hibrid munkavégzésre, az iskolák egy részében hibrid oktatásra álltak át, lassan az összes tennivalót, ideértve a pénzügyeket és az álláskeresést is, a legtöbben képesek otthonról, interneten bonyolítani. Kényelmesen és könnyen, de csak a megfelelő készségekkel és tudással felvértezve! Ezt a ma már nélkülözhetetlennek számító tudást szeretnék a támogatók mindenkinek térítésmentesen átadni. A HTTP Alapítvány a Lehet könnyebb! weboldalon keresztül tette elérhetővé a tananyagot, amely a hasznos tudást szemléletes illusztrációkkal, animációkkal, audio és videó tartalmakkal és kvízekkel teszi még könnyebben befogadhatóvá, a tanulást pedig még élvezetesebbé.

 

A HTTP Alapítvány egy olyan közhasznú szervezet, ami a piacképes informatikai szaktudás minél szélesebb körben történő elterjesztését tűzte zászlajára. „A mai gazdasági és munkaerő piaci körülmények között roppant fontos, hogy mindenki hozzájuthasson azokhoz a szakmai ismeretekhez és végzettségekhez, amivel megfelelő munkahelyet találhat magának. Ezért is örülünk, hogy részt vehetünk ebben a projektben, segítve ezzel a résztvevők munkaerőpiacon történő elhelyezkedését – mondta Sisák Zoltán a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

 

A tananyag összeállítói szerint a kurzus 4-5 óra alatt teljesíthető, de aki szeretne jobban elmélyülni az egyes témakörökben, inkább 10-12 órával számoljon. Az online elérhetőség előnye éppen az, hogy mindenki maga dönti el, hogy mennyi időt és mikor szán a tanulásra. Továbbá december 4-én lesz egy mentorált, élőben megtartott online képzési nap, amelyhez akár 120 ember is csatlakozhat. Ezen mindhárom téma szóba kerül, de a hangsúly a digitális munkakörnyezettel kapcsolatos gyakorlati készségek elsajátításán lesz. A mentorált résztvevők megismerkedhetnek többek között az online munkakörnyezet és a csapatmunkát támogató legfontosabb digitális eszközökkel A pénzügyi tudatosság témakörében felmerülő kérdéseket emailben várják az OTP önkéntes mentorai a programban résztvevőktől. Ők személyre szabott tanácsokat is adnak például lakásvásárlásról, hitelfelvételről, vásárlási szokásokról, a pénzügyi biztonság megteremtéséről, a bevételek és a kiadások és a háztartások pénzügyeinek kezeléséről.

 

“A pénzügyi kultúra fejlesztését az OTP Csoport kiemelt feladatának tekinti. Célunk a pénzügyi edukáció elősegítése, a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítése és a pénzügyi tudatosság ösztönzése“ – mondta Szabó Dóra, CSR csoportvezető

 

Az OTP Bank ezen törekvéseihez az OTP Fáy András Alapítvány is hozzájárul, aminek működésének középpontjában a középiskolás diákok pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteinek bővítése áll. Az alapítvány irányításával Budapesten és Nyíregyházán működő OK Oktatási és Innovációs Központok ingyenes képzései évente húszezer diákot érnek el. A fiatalok szemléletformálása mellett a felnőtt lakosság ismereteinek bővítéséért is sokat teszünk, így örömmel fogadtuk a Lehet könnyebb! programra való felkérést, mivel ez is kiváló lehetőség a pénzügyi tudás átadására.

 

A munkaerőpiacon elvárt képességekről, az álláskeresés módszereiről kéthetente tudnak a képzés résztvevői online formában konzultálni a Trenkwalder szakértőivel. Hozzájuk bármilyen munkaerőpiaci, álláskereséssel kapcsolatos kérdéssel lehet fordulni: ötleteket adnak önéletrajzíráshoz, állásinterjúhoz. A Trenkwalder Csoport Közép- és Kelet-Európa egyik vezető személyzeti szolgáltatója, amely 14 európai országban képviselteti magát, közel 30 éves tapasztalattal. Az elmúlt években a Trenkwalder a digitalizált 360°-os HR megoldások szolgáltatójává vált, látva az igényt a digitális fejlődésre, mind partneri, mind munkakeresői oldalról. „Megbízható stratégiai partnerként igyekszünk segíteni a pandémia miatt megváltozott munkaerőpiaci helyzetben mindazoknak, akik elveszítették munkahelyüket és nem érzik még eléggé otthon magukat a digitális munkakörnyezetben. Ezért is vagyunk hálásak, hogy részesei lehetünk a Lehet könnyebb programnak” – mondta el Nógrádi József a Trenkwalder kereskedelmi igazgatója.

 

Csanak Gabriella, a Microsoft Magyarország operatív és marketing igazgatója elmondta: „A digitalizáció tehermentesíti az embert, így több időt tud a hasznos vagy a kreativitását fejlesztő tevékenységeire szánni. Minél jártasabb valaki a digitális technológiákban, annál inkább ki tudja használni az új lehetőségeket és annál jobban be tudja osztani az idejét. Azt gondoltuk, hogy ehhez a tudáshoz ma mindenkinek hozzá kell férnie és a programban támogatóként résztvevőknek, de Magyarországnak is az az érdeke, hogy minél többen tegyenek szert digitális tudásra.”

 

A képzéseken való részvételhez nem kell más, csak egy mikrofonnal, lehetőleg webkamerával is ellátott számítógép, internetkapcsolat és persze az a 4-10 óra szabadidő, amit a résztvevő kész a tanulásra fordítani.

 

Mind az önálló, mind pedig a mentorált online képzésre itt lehet jelentkezni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36