Összefogás a hazai KKV-k digitális felzárkóztatásáért

forrás: Prím Online, 2021. október 12. 14:06

A Vodafone kiemelt figyelmet fordít a hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatására – ezt a folyamatot elősegítve, szakértői és szolgáltatói partnerként csatlakozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjához.

Az együttműködés keretében a Vodafone regisztrált partnerként teszi elérhetővé októbertől több szolgáltatását, például felhő alapú megoldásokat, jármű és flottakövetési szolgáltatást, melyeket a programba regisztrált vállalkozások egyedi kedvezménnyel tudnak igénybe venni. A vállalat továbbá szakértői partnerként is igyekszik segíteni a folyamatot: több vidéki nagyvárosban fog előadásokat tartani különböző digitalizációs témákban.

 

„A hazai szolgáltatóknak köszönhetően Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket. A hazai KKV szektor digitalizációs érettsége az Európai Unió úgynevezett DESI indexe alapján a közösség utolsó harmadában helyezkedik el. Saját kutatásaink is azt bizonyítják, sok a teendő a témában, és ez az együttműködés csak egyik pillére annak a törekvésnek, hogy a Vodafone aktív szereplőként tudja segíteni e téren az európai felzárkózást” – mondta el Dobó Mátyás, a cég Vállalati Üzletágának Igazgatója.

 

Dobó Mátyás hozzátette: A Kamara szakmai eseményei nagy érdeklődésre tartanak számot, örömmel csatlakoznak a sorozathoz, és remélik, folyamatosan bővülő megoldásaik valós segítséget tudnak nyújtani a vállalkozások számára, hisz az elmúlt időszak megmutatta: az online jelenlét sok esetben új piaci lehetőségeket, gyorsabb és rugalmasabb reagálást és ezzel nagyobb rezilienciát biztosít a KKV-k számára.

 

Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs kollégiumának elnöke elmondta, hogy nagy örömmel fogadták az MVP partnerek között a Vodafone-t és annak kifejezetten innovatív és népszerű termékeit és szolgáltatásait, amelyek segítségével még sikeresebb lehet a széles körű vállalati digitalizáció. Külön kiemelte, hogy a Vodafone élen jár a legfejlettebb technológiák terjesztésében is, például világszerte piacvezető szerepet tölt be az IoT szolgáltatók között és ez egy hazai sikertörténet is lehet, mivel az IoT terület itthon is az egyik legdinamikusabban fejlődő terület.

 

A vállalkozások továbbra is kedvező feltételekkel jelentkezhetnek a Program honlapján, bővítve ezáltal digitális fejlődésükhöz szükséges megoldások körét. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05