Új lendületet kap az IT toborzás

forrás: Prím Online, 2021. június 12. 10:14

Új szakmai befektetővel folytatja a toborzási iparág megreformálását és növekedési terveinek megvalósítását a Talentuno, miután gyorsan reagált a munkaerő-toborzásban tapasztalható ideiglenes visszaesésre a COVID-19 pandémia alatt. Az újgenerációs HR tech startup befektetője az európai informatikai piac meghatározó technológiai és szolgáltató vállalata, a Qualysoft.

Tavaly váratlan nehézségekkel nézett szembe a toborzási iparág is: jelentős mértékben csökkent a piaci volumen, ami az összes szereplő helyzetét megnehezítette. Nem volt kivétel a tehetségek felkutatására a közösség erejét használó Talentuno sem, a cég azonban gyorsan és eredményesen reagált a piaci visszaesésre költségcsökkentéssel és működésének racionalizálásával. „Az elmúlt nyolc-tíz hónapban voltak nagyon nehéz pillanatok, de az itt dolgozó, elkötelezett és kitartó kollégáknak köszönhetően átlendültünk a mélypontokon” – mondta Kelliár Zsolt társalapító-vezérigazgató. 

 

A szakember szerint a Talentuno ismét lendületben van, és mivel a munkaerő-közvetítési piac is újra erőre kapott, a Qualysoft optimális pillanatban, egy felfelé ívelő szakasz elején száll be szakmai befektetőként. Kelliár Zsolt jelzésértékűnek nevezte, hogy a megváltozott gazdasági helyzetben egy új befektető is bizalmat szavazott a cégnek. „A Talentuno-ban továbbra is tulajdonos marad a Hiventures Zrt. két alapja, valamint a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Bonitás Kockázati Tőkealap II., miután a Qualysoft szakmai befektetőként csatlakozott” – mondta el a részleteket Balázsik Péter, a HR tech startup társalapító-elnöke, aki hozzátette: „mindez azt bizonyítja, hogy jó úton vagyunk, ami tovább erősíti a közösségi toborzásba vetett hitünket.”

 

Mindkét fél nagy jelentőséget tulajdonít a két cég közötti szinergiáknak és az ebből fakadó előnyöknek. A magyar és lengyel piacon egyaránt aktív startup alapítói kiemelten fontosnak tartják az együttműködést a nemzetközi piacra lépés, a nagyvállalati ügyfelek számára nyújtott sztenderd toborzási szolgáltatás, valamint a komplexebb IT outsourcing szolgáltatások kapcsán is. A két vállalat nagy potenciált lát a későbbi, közös technológiai fejlesztésekben is.

 

„A Talentuno innovatív platformjával még hatékonyabban és gyorsabban reagálhatunk a globális informatikai szakemberhiányból fakadó ügyféligényekre” – hangsúlyozta Simon Tamás, a Qualysoft Csoport vezérigazgatója. 

 

A szakember szerint az újgenerációs HR tech startup a Qualysoft portfóliójába is remekül illeszkedik: „A Qualysoftnál célunk, hogy a magasan képzett szakértők időben rendelkezésre álljanak ügyfeleink projektjeihez. A jelenleg is több mint 100 nyitott pozícióval, és komplex toborzási technikánkkal szeretnénk a folyamatosan változó ügyféligényekhez egy dinamikusan skálázható, 360°-os portfóliót biztosítani, és ehhez tökéletesen illeszkedik a Talentuno megoldása. Nemzetközi jelenlétünknek és az egyes leányvállalataink közötti együttműködésnek köszönhetően a befektetés további perspektívákat nyit az európai informatikai piacon.”

Kulcsszavak: Qualysoft Talentuno

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber itthon is bevezeti a hívószám azonosítást Android felhasználói számára

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

2024. május 7. 20:30

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

NMHH-kutatás: egyre többen választanak több streamingszolgáltatót

2023-ban is folytatódott a lekérhető filmszolgáltatások (streaming) használatának előretörése Magyarországon. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) éves fogyasztói felmérésének legújabb eredményei szerint a tavalyi év végén a 15 év feletti lakosság 41 százaléka nézett rendszeresen mozgóképes tartalmat valamelyik streamingszolgáltatónál.

2024. május 7. 16:24

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36