Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

forrás: Prím Online, 2021. május 13. 11:09

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

Hála az égnek, egyre többen vannak azok, akik belátják, hogy a személyes felelősségünk is óriási ebben a témakörben, s egymás után születnek azok a kihívások és kezdeményezések, amelyek lehetővé teszik azt, hogy valóban mindenki, a hétköznapi ember is bevonódjon a harcba, amit a bolygóért folytatunk. 

 

Tehetsz róla, tehetsz ellene!

 

Na ez a mondás itt valóban igaz, hiszen tehetsz te is az egyre romló helyzetről, amennyiben nem kontrollálod a saját fogyasztásodat, s olyan dolgokat, termékeket, gyártókat támogatsz, amelyek egészen magasról tesznek az egészre, s a közös harc helyett inkább csak a közös felelősség mértékét képesek óriássá duzzasztani. 

 

Tehetsz ellene, mert válogathatod szelektíven a szemetet, felajánlhatod a felesleges holmijaidat azoknak, akiknek szüksége van rá, lemondhatsz a palackos vizekről és üdítőkről, s megteheted, hogy soha, de soha nem szórod el a szemetedet. És tehetsz úgy is ellene, hogy okos, környezetkímélő döntéseket hozol, s például napelemes rendszert telepíttetsz. 

 

 

Mire jó a napelemes rendszer?

 

A napelemes rendszerrel te is megújuló s így környezetkímélő energiát használsz, s akár az - elektromos - autódat is feltöltheted vele. Hab a tortán, hogy nullás villanyszámlád lehet, hogy megnöveled a házad eladási értékét, s mobilisabbá is teszed az ingatlanpiacon. A napelemes rendszerbe fektetett pénz minden fillérje megéri, ráadásul hamar, akár már hét év alatt is megtérül a befektetett összeg. 

 

Milyen technikai újdonságok vannak a piacon?

 

Ha szereted a kütyüket, s híve vagy az egyre fejlődő technológiáknak, akkor egy nagyon hálás feladat lesz számodra utánanézni a napelemek technológiai hátterének. Nemcsak izgalmas maga a rendszer, de olyan sokféle és folyamatos technológiai fejlődés övezi, hogy szó szerint öröm olvasni.

 

Itt van például a Q cells napelem, ami akár a te házadra is kerülhet, ha szeretnéd. Ez a napelem képes arra, hogy maximalizálja a saját teljesítményét. Nagyon strapabíró, ellenáll minden környezeti ártalomnak, s jöhet jégeső, hóvihar vagy extra hőmérséklet, nemcsak strapabíró, de működni is fog a rendszered! 

 

Vagy itt van a kétoldali érintkezésű szilícium napelem, amely 26%-os teljesítményt is képes nyújtani, de azt állítják, akár a 27% is megvalósítható vele. A technológia többek között azon alapul, hogy mind a kettő oldalán vannak fém érintkezők, s a szilícium napelemek csúcsa jelenleg.

 

Miért jók a technológiai újítások?

 

Azontúl, hogy természetesen rendkívül izgalmas látni a különböző megoldásokat és a velük elérhető teljesítményeket, magának a napelemes rendszernek a megtérülését gyorsítják, élettartamát - még tovább - növelik, s hatékonyságuk is egyre elképesztőbb magasságokat ér el. Válassz te is az újdonságok közül!

Kulcsszavak: napelem

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09