Frissítette épületfelügyeleti szoftverét a Siemens

forrás: Prím Online, 2021. április 8. 12:37

Közvetlen felhőelérést, biztonságos kliens alkalmazást ad a helytől-időtől független trendkövetéshez és eseménykezeléshez a Siemens Desigo CC platformjának V5.0 verziója, amely immár az elektromos autók töltőállomásait is kezeli.

Az épületautomatizálás korszakát magunk mögött hagyva napjainkban az okos, önvezérlő épületek korába lépünk, amelyek interaktív kapcsolatot létesítenek lakóikkal, tanulnak tőlük, és alkalmazkodnak változó igényeikhez. Fejlett vezérlőrendszerük által az okos épületek nemcsak az előre beállított ütemezés alapján, hanem a változó körülményekre és a vészhelyzetekre válaszolva, a meghibásodásokat megelőzve, proaktívan menedzselik a gépészeti rendszereket. Egyszerre szolgálják így a lakók kényelmét, biztonságát és hatékonyságát, valamint az épületek jobb energetikai teljesítményét és fenntarthatóságát – amit az Európai Unió egyébként több rendeletben is előír. 

 

Keresettek ezért az épületek digitális átalakítását megkönnyítő megoldások világszerte. A Fortune Business Insights szerint az okos épületek globális piaca 2019 és 2026 között évente átlagosan 12,6 százalékkal fog bővülni, és az előrejelzési időszak végére eléri a 109,48 milliárd dollárt. 

 

 

A Siemens Smart Infrastructure üzletága olyan intelligens, alkalmazkodó infrastruktúrák és környezetek kialakításában segíti a szervezeteket és a közösségeket, amelyekkel válaszolhatnak az urbanizáció és a klímaváltozás kihívásaira. A Desigo CC megoldása okos, nyílt és hatékony platformként a korszerű épületfelügyeleti technológiai gerincét alkotja. 

 

Az újonnan elérhető a Desigo CC V5.0, amely első ízben az elektromos járművek épületekben kialakított töltőállomásait is kezeli, lehetővé téve fogyasztásuk monitorozását. A nyílt OCPP protokollon keresztül integrált töltőállomások állapotát a Desigo CC dedikált grafikus elemekkel, felhasználóbarát vizualizációkban jeleníti meg. Minthogy az épületekben gyorsan nő a – gyártófüggetlen együttműködést segítő – KNX szabvány szerint készült eszközök száma, a platform új verziója ezt is támogatja. 

 

A Desigo CC egyszerű, mégis biztonságos felhőelérésének köszönhetően az épületüzemeltetők VPN kapcsolat nélkül, bárhonnan és bármikor elérhetik a platform fejlett funkcionalitású Flex Client alkalmazását, így feladataikat távolról, személyes jelenlét nélkül is elláthatják. A Flex Client a Desigo CC új, HTML5 alapú kliens alkalmazása, amely külön telepítés nélkül fut a protokollt támogató összes operációs rendszeren, illetve webböngészőben, így többek között táblagépeken is. A fokozott biztonságot szolgálja a Desigo CC V5.0 többfaktoros felhasználóazonosítása és IEC62443-3-3 SL2 szabvány szerinti, új tanúsítása is, amely a platformot szigorú védelmi követelményeket támasztó létesítményekben is alkalmazhatóvá teszi.

 

További újdonság a Desigo CC Engineering Console felülete, amellyel a szolgáltatók automatizálhatják a konfigurációs feladatok ismétlődő lépéseit, így a felügyeletükre bízott kórházakat, ipari létesítményeket, adatközpontokat, irodaházakat, hoteleket vagy repülőtereket még okosabban és könnyebben menedzselhetik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09