Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották

forrás: Prím Online, 2021. március 8. 10:04

2021-ben az ABB-t a világ egyik leginnovatívabb vállalatának minősítette a Clarivate, amely globális vezető szerepet tölt be a tudományos és akadémiai kutatási adatok, a szabadalmi információk, valamint a megfelelési előírások elemzése terén.  

2012 óta a Clarivate ranglistájn ismeri el az innovációs ökoszisztéma csúcsát képviselő globális innovátorok, ünnepelt nagyvállalatok és kutatóintézetek kiemelkedő teljesítményét. Minden évben ugyanazt a módszertant alkalmazva a Clarivate több mint 14 000 szervezet szabadalmi ötleteit elemzi a befektetésük, hatásuk és minőségük szintjének szempontjából. 2021-ben az ABB már ötödik alkalommal került fel a Clarivate előkelő listájára.    

 

 

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét a világ 100 leginnovatívabb vállalata egyikének ismertek el bennünket. Az innováció a több mint 130 évvel ezelőtti megalapításunk óta vállaltunk DNS-ben van, ezért további kutatás-fejlesztési beruházásokkal biztosítjuk, hogy megőrizzük vezető technológiai pozíciónkat a hosszú távú nyereséges növekedés ösztönzése érdekében, és hogy értéket teremtsünk ügyfeleink és az egész társadalom számára” – mondta Björn Rosengren, az ABB vezérigazgatója.   

 

2020-ban az ABB a csoport bevételeinek 4,8 százalékára növelte a kutatás-fejlesztésre és a digitalizációra fordított kiadásokat, ami körülbelül 1,3 milliárd dollárnak felel meg. A vállalat világszerte mintegy 7 000 kutatót foglalkoztat, akiknek több, mint 60 százaléka a szoftverfejlesztésben és a digitalizációban dolgozik.    

 

A vállalat a világ több mint 100 vezető egyetemével folytat partneri kapcsolatot. Az ABB együttműködő partnerei között a következőket találjuk: a Carnegie Mellon és a Stanford University az Egyesült Államokban, a University of British Columbia Kanadában, az Imperial College az Egyesült Királyságban, az Indian Institute of Technology Indiában, a Tsing Hua University Kínában, a Royal Institute of Technology Svédországban és az ETH Zürich Svájcban.    

Kulcsszavak: trend +céginfo ABB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05