A Leadec Kft. támogatja az Audi Hungaria Zrt. fenntarthatósági céljait

forrás: Prím Online, 2021. február 24. 18:22

A Leadec szakemberei az Audi Hungaria energiaellátásának biztosítása és létesítményeinek működtetése során a mai naptól kezdve elektromos üzemű szervizautóval közlekednek. Magyarország piacvezető ipari szolgáltató vállalata – hozzájárulva a széndioxid-semleges gyártáshoz – megkezdte flottája megújítását. A Leadec első elektromos autóját, egy VW ID.3 gépkocsit Szabó Gábor, az Audi Hungaria Zrt. Vállalatbiztonság-, gyártervezés-, üzemeltetési vezetője, valamint Radnóti Zoltán, a Porsche Győr igazgatója jelenlétében vette át Dákai Ferenc, a Leadec Kft. ügyvezető igazgatója. 

„Megbízóink rendkívül fontosnak tartják, hogy gyártási tevékenységük a lehető legkisebb mértékben károsítsa a környezetet, egyúttal kímélje a természeti erőforrásokat” – mondta az esemény alkalmából Dákai Ferenc. „Ebben a törekvésükben – sok más intézkedés mellett – elektromos meghajtású járművek beszerzésével is hozzájárulunk partnereink környezettudatos intézkedéseihez. A személyautó kiválasztása során azért esett a választásunk az ID.3 típusra, mert ideális a gyártelepen belüli rövid szakaszok megtételére, miközben egy feltöltéssel akár 400 kilométeres távolságot képes megtenni. A Leadec Kft. flottapartnere, a Porsche Győr soron kívül szerezte be a járművet.”

 

(balról jobbra) Dákai Ferenc, a Leadec Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Gábor, az Audi Hungaria Vállalatbiztonság-, gyártervezés-, üzemeltetési vezető, valamint Rosta László, Audi Hungaria Gyárfenntartás-, energiaellátási vezető 

 

Szabó Gábor kiemelte: „az Audi Hungaria fontos stratégiai célkitűzése a környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés. Az ilyen irányú törekvéseket és konkrét vállalati célokat a Mission Zero programunkban fogalmaztuk meg. Ezen program részeként az Audi Hungaria a 2020-as évtől kezdődően szén-dioxid semlegesen működik.

Kiemelt fontosságú számunka a klímavédelem, és a megújuló energiák használata. Örömmel vesszük, hogy a Leadec Kft. partnerünk ilyen irányú törekvéseink megvalósításában.”

 

Dákai Ferenc hozzátette, hogy a Leadec elkötelezte magát a fenntarthatósági kritériumok mellett és támogatja megrendelőit abban, hogy termelésükben fokozzák a környezetbarát megoldásokat. A fenntarthatósági célok megvalósítása érdekében a Leadec Kft. például valamennyi villástargoncáját elektromos meghajtásúakra cserélte és 2025-ig további 15 százalékkal csökkenti a tevékenységéből fakadó széndioxid kibocsátást. 

 

Emellett folytatja magyarországi telephelyein a termelés által érintett területek élővilágának gondozását is. Megbízóival közösen rendszeresen „örökbe fogad” fákat, növényeket, így jelenleg több mint ezer fát gondoz Magyarországon. A vállalat fenntartható fejlődés és környezetvédelem iránti elkötelezettségét mutatja az is, hogy a cég hazánkban egyedüliként nemzetközi minősítést szerzett a természetes vízbázisok védelméről szóló európai törvényi előírásokra, amelyet már be is épített szolgáltatási folyamataiba.

 

A Leadec Kft. flottájának VW ID.3 típusú első elektromos meghajtású szervizautója 

 

A Leadec Kft. 1994 óta nyújt ipari szolgáltatásokat az Audi Hungariának. A gyár több mint öt négyzetkilométeres területén, amelyen a motor- és a járműüzem működik, közel 300 szakembere gondoskodik az energiaellátásról és működteti a létesítményeket. Feladatai azonban nem korlátozódnak kizárólag műszaki szolgáltatásokra: szakemberei a gyártelep három négyzetkilométeres zöldterületén méhkaptárokat és rovarhoteleket is gondoznak. 

 

A győri székhelyű vállalat közel 700 magyar munkatársa gondoskodik a magyar GDP 10 százalékát előállító járműipar kulcsfontosságú gyárainak üzemeltetéséről és termeléskiegészítő műszaki igényeinek teljesítéséről.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09