Valentin nap Magyarországon: elvárások és a valóság

forrás: Prím Online, 2021. február 11. 13:36

A Picodi.com utánanézett milyen típusú ajándékokat szeretnének a magyarok kapni Valentin napra, mennyit szánnak a meglepetésekre, valamint, hogy elnyerik e a partner tetszését a választott darabbal.

 

 

 

A Valentin nap igen népszerű Magyarországon: A megkérdezett magyarok 75%-a ünnepli a szerelmesek napját és ugyanennyi meg is ajándékozza választottját ezen a napon.

 

Mit ajándékoznak a magyarok? A megkérdezett férfiak körében a leginkább választott ajándékok a parfüm (29%) és a virág (28%) lett. Nem sokkal maradt le a dobogós helyezéstől az édesség kategória sem (25%). A hölgyek részéről megosztóbbak voltak a válaszok, ők az édesség (19%) és a kézzel készített ajándékok (19%) mellett voksoltak.

 

Valamint az adatok alapján, mind a férfiak (14%) és a nők (11%) is reménykednek a szigorítások enyhítésében és bíznak egy esetleges éttermi romantikus vacsora keretében való ünneplésben.

 

Megkérdeztük azt is, hogy milyen ajándékra számítanak leginkább hazánkban, és az eredmények alapján úgy látszik a hölgyek éttermi romantikára (42%), virágra (37%), koncert vagy színházjegyre (24%), egy kis édességre (24%) és ajándékutalványra (24%) vágynak leginkább. A férfiak körében a legnépszerűbb ajándékok ugyancsak az éttermi randevú (28%), elektronikai termékek (28%), édességek (25%), és ajándékutalványok (25%) lettek. De az ételrendeléssel sem lövünk mellé, hiszen ez a kategória is 22%-ot kapott.

 

A legrosszabb Valentin napi ajándékok a szebbik nem szerint (egészen érthetően) a pénz (34%) lett. Ezt követik a háztartási gépek (30%), a plüssök (26%), elektronikai cikkek (25%) és alkohol (24%). A férfiak körében a legkevésbé kívánt meglepetések a plüssök (33%), és az alkohol (24%).

 

Valentin nap más országokban

A felmérés alapján megvizsgáltuk a Valentin nap pénzügyi oldalát is. Átlagosan Magyarországon 13.429 Ft-ot költünk Valentin napi ajándékozásra. A férfiak közel kétszer annyit szánnak erre a napra, mint a hölgyek (20.571 és 11.048 Ft).

 

 

 

A felmérésben résztvevő országok között, a legmagasabb összeget költő államok Hong Kong (102 €), az Egyesült Királyság (96 €) és Írország (92 €) lett. Magyarország (37 €) a 25. Helyet foglalta el a rangsorban a felmérésben résztvevő 38 országból.

 

2021-ben Magyarországon a leginkább választott ajándékok a parfüm (férfiaknál) és az édesség (nőknél). Lengyelországban a férfiak éttermi randevúval lepik meg párjukat leginkább, a hölgyek pedig parfümöt ajándékoznak többnyire. Ausztriában a virág és a ruha a népszerű választás. Vietnámban érdekes módon mindkét nem az ételrendelés mellett rakja le voksát, mint Valentin napi meglepetés. Az ír férfiak ékszert, a nők pedig édességet ajándékoznak az esetek többségében. Oroszországban pedig a koncert és színházjegyek, valamint az ételrendelés győzött, mint ajándékötlet a szerelmesek napjára.

 

A keresés módszertana

Ez a riport a több, mint 11.000 a felmérésben résztvevők válaszai alapján készült, 38 ország bevonásával, ahol a Valentin napot ünneplik. A valutaváltáshoz a 2021 januári átlagárfolyamot használtuk.

 

Picodi.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05