Megújul a Corvinus népszerű Gazdálkodási és menedzsment alapszakja

forrás: Prím Online, 2021. január 5. 14:06

A Corvinus Megújulási Programja keretében egy átfogó, integrált üzleti alapszakot hozott létre. A megújult Gazdálkodási és menedzsment alapszak nagy előnye, hogy nem kell 18 évesen eldönteni, ki mit szeretne tanulni, milyen üzleti területen kíván a későbbiekben elhelyezkedni, hanem ráér az első két év alapozó képzése után kiválasztani a pontos szakterületet. 

Az első két évben a módszertani, közgazdaságtani és üzleti alapokat sajátíthatják el a hallgatók, majd a harmadik évben kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrás menedzsment vagy agrobiznisz (vidékfejlesztési agrármérnök) irányba, sőt, számos más területre is szakosodhatnak. A harmadik évben összesen 16 specializáció közül választhatnak a képzésen tanulók, amelyek közül akár két specializációt is elvégezhetnek. Így például egy jövőben kereskedelem és marketing területen elhelyezkedni kívánó hallgató átfogó tudást szerezhet a digitális marketing és a marketingmenedzsment területén is. A turizmus iránt érdeklődők pedig tanulhatnak élménytervezést a turizmusban és elmélyedhetnek egy másik specializáción a turisztikai szolgáltatások menedzsmentjében. A vállalkozó lét iránt érdeklődők a vállalkozási specializációt párosíthatják az egyedülálló tehetségmenedzsment vagy értékteremtő folyamatok menedzsmentje specializációkkal is.

 

A szakmegújulás egyik legnagyobb előnye, hogy a diákok a specializáció kiválasztásakor két teljesen különböző területet is kipróbálhatnak. Ha egy hallgatót érdekel az üzleti jog, de közben az üzleti digitalizációba is belekóstolna, akkor erre minden lehetőség adott számára. Ráadásul, ha valaki csak egy specializációt választ, akkor a harmadik évben kipróbálhatja magát egy külföldi egyetemen, anélkül, hogy a tantárgyelfogadás miatt különösebb erőfeszítéssel kellene egy külön szemesztert felszabadítania. 

 

„Fontos kiemelni, hogy az integrált szakok nem szűnnek meg, továbbra is lehet a Corvinuson marketinget, turizmust, emberi erőforrás menedzsmentet vagy agrobizniszt tanulni – csak a hallgatóknak később kell választaniuk a szakterületek közül, amikor már biztosabbak a gazdasági tudományokban, és egy élesebb kép él bennük a jövőjüket illetően” – hangsúlyozta Aranyossy Márta, a Gazdálkodási és menedzsment szak felelőse.

 

A Gazdálkodási és menedzsment alapszak fejlesztésében több mint 100 szakember vett részt, a folyamat 5 szakot és 11 intézetet érintett. Ez az Egyetem megújulásának egyik legnagyobb projektje, amely 2021 szeptemberében debütál. Tehát a 2021-ben a Corvinus gazdálkodási és menedzsment alapszakjára felvett hallgatók már a megújult képzésen kezdhetik tanulmányaikat.   

 

2020 őszétől több szak megújult formával, tartalommal és szemléletmóddal indult el a Corvinuson, jövőre pedig a Gazdálkodási és menedzsment képzés mellett a Gazdaságinformatikus, illetve a Pénzügy és számvitel alapszakok is megújulnak. 

 

A Corvinus a szakmegújítási folyamat elkezdése előtt rengeteg kutatást végzett a régióban és a globális piacon egyaránt. Kiderült, világszinten lényegesen kevesebb és átfogóbb alapszakot hirdetnek meg más egyetemek, mint a Corvinus – ebbe a nemzetközi trendbe illeszkedik a mostani fejlesztés is. A szakmegújulás legfőbb motiváló tényezője, hogy szélesebb lehetőséget kínáljon a hallgatóknak az üzleti továbbtanulásra, emellett pedig gyors elhelyezkedést és magasabb kezdőfizetést biztosítson a végzetteknek a munkaerőpiacon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05