Disztribúciós megállapodás a HTC VIVE és a DELL között

forrás: Prím Online, 2020. november 18. 21:17

A HTC VIVE, globális piacvezető a prémium virtuális valóság piacán, disztribúciós megállapodási szerződést írt alá a DELL vállalattal, melynek célja, hogy bármelyméretű üzleti vállalkozás számára még egyszerűbbé tegye az XR-ral kombinált PC-s munkaállomások kialakítását, így téve elérhetővé a még hatékonyabb munkát és kollaborációt. A Dell vásárlói számos, különböző Vive beállításhoz és kiegészítőhöz férhetnek majd hozzá, így például a Vive vállalati garanciához és szolgáltatásokhoz is.

Graham Wheeler, a HTC EMEA ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „A hatékony munkavégzést célzó IT megoldások építése még soha nem jelentett ekkora kihívást, mint a jelen időszakban, de a távolból dolgozók hirtelen megnövekedett aránya szükségessé tette, hogy átgondoljuk, mit is jelent és hol zajlik valóban a kollaboráció? A HTC VIVE nagy várakozásokkal néz a Dell-el közös, – a munkaállomásokhoz adott XR opcióval bővített – folyamatok bevetéséhez az EMEA régióban. Úgy látjuk, a vállalkozások akár 40%-kal is csökkenthetik a design szakaszra fordított időt, ha VR 3D modellezést alkalmaznak, továbbá olyan komplex tréning megoldásokat is igénybe vehetnek, amelyek nagyban növelhetik a munkavállalók elköteleződését – az XR-é a jövő.”

 

Ez a hír nem sokkal azután látott napvilágot, hogy a HTC Vive bejelentette az XR Suite piaci indulását. Az XR Suite egy olyan vállalat-fókuszú integrált öt alkalmazásból álló VR szoftver csomag, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akkor is hatékonyak tudjanak maradni és zavartalan legyen az együttműködés, ha fizikailag egymástól távol vannak a kollégák, így számítógép, okostelefon, tablet, vagy a legelterjedtebb VR eszközök biztosítják számukra a zökkenőmentes kapcsolattartás lehetőségét. A HTC VIve Sync névre hallgató VR-alapú meeting platformja az elmúlt néhány hónap leforgása alatt, a béta verzió megjelenése óta már több, mint 5.000 meetingnek adott virtuális teret.  

 

A Vive XR Suite nagyon erős üzletági támogatással érkezett a piacra, számos partner támogatta a terméket. Hardver oldaltól a Pico, az iQiYi, a Shadow Creator és az NReal is ott van a partnerek listáján, mindannyian azt nyilatkozták, vagy termék-kapcsolják, vagy ajánlják a Vive XR Suite csomagot a felhasználóiknak. A kereskedelmi partnerek listája is hosszú, rajta vannak például, az Accenture, az Activation, a Baidu, a JD Cloud & AI, a Pico Group, a VST, stb., mindannyian kinyilatkozták, hogy ajánlani fogják és elérhetővé teszik vevőik, felhasználóik számára a Vive XR Suite megoldásokat. A HTC Vive ezen felül olyan partnerekkel is erősíteni szeretni a partneri kapcsolatot, mint az Nvidia, hiszen a Vive XR Suite számos más iparág számára megoldásokat hozhat.

Kulcsszavak: HTC HTC VIVE Dell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05