AerinX: 700 milliós befektetést kapott a magyar légiipari startup

forrás: Prím Online, 2020. július 23. 19:35

A Takarék Csoporthoz tartozó Takarék Kockázati Tőkealap I. hétszázmillió forint értékű tőkebefektetésről írt alá szerződést a repülőgépek-karbantartása során alkalmazott innovatív diagnosztikai megoldásokat fejlesztő AerinX Kft.-vel. Az IT cég saját fejlesztésű, hi-tech, kevert valóság (Mixed Reality) alapú szoftveres repülőgép átvizsgáló megoldásával jövő év elején lépne a nemzetközi piacra.

A magyar alapítású AerinX a repülőgépek és egyéb légi járművek karbantartását támogató innovatív technológiai megoldásokat fejleszt. A cég első terméke egy kevert valóság (MR) alapú repülőgép átvizsgáló rendszer, amely a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálásában, és az ehhez kapcsolódó karbantartási feladatokban támogatja a szakemberek munkáját. A munkafolyamatokat jelentősen felgyorsító rendszert néhány hónapja már tesztüzemben használja az Aeroplex of Central Europe magyar tulajdonú repülőgép-karbantartó vállalat. 

 

 

A Takarék Csoporthoz tartozó Takarék Kockázati Tőkealap I. hétszázmillió forintnyi kockázati tőkeforrást biztosít az AerinX Kft.-nek. A befektetéssel a cég a nemzetközi piacralépéshez szükséges szoftverfejlesztési és üzletfejlesztési tevékenységét gyorsítja fel.  A közeljövőben az Aeroplex mellett további jelentős nemzetközi repülőgép-karbantartó vállalatok is elkezdik tesztüzemben alkalmazni az AerinX csúcstechnológiás szoftveres megoldását.

 

„A Takarék Kockázati Tőkealap jelentős potenciált lát az AerinX által fejlesztett repülőgépátvizsgáló szoftverben, amely abszolút beleillik az ágazatban is zajló digitalizációba. A cég véleményünk szerint alkalmas arra, hogy jelentős piaci részesedést szerezzen a repülőgép-karbantartó iparban, meghatározó legyen a megjelenő technológiai megoldások között” – hívta fel a figyelmet Horváth Marcell, a Takarék Kockázati Tőkealap I.-et kezelő DBH Investment Zrt. cégvezetője.

 

 

„A Takarék Csoport tőkebefektetésével nagymértékben felgyorsíthatjuk a piacra lépés folyamatát, amelyet 2021 első negyedévére tervezünk. Az addig hátralévő 6-9 hónapos időtartamban folytatjuk kutatás-fejlesztési tevékenységünket a repülőgép átvizsgáló rendszerünk funkcionalitásának finomhangolása és bővítése érdekében. Külön öröm, hogy az elmúlt másfél év során jelentős cégérték növekedést értünk el, amit a Takarék Csoport a tőkeemelésével is elismert” – tájékoztatott Kiss Antal Bence, az AerinX társalapító-ügyvezetője. 

 

Az AerinX-ben korábban tőkét emelő X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealap továbbra is meghatározó tulajdonos marad. A cég a jövőben további csúcstechnológiás szoftveres és hardveres megoldások fejlesztését tervezi, amelyek a repülőgép karbantartás további folyamatainak optimalizálását célozzák.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05