Bemutatkoztak a 2019-es év legszebb természetfotói, és a VM dala

forrás: Prím Online, 2020. május 26. 13:05

Május 24-én, az európai nemzeti parkok napján online tartotta meg a Varázslatos Magyarország a VM X. rendezvényét, azaz a 10. természetfotó díjátadóját. A nézők megtudhatták, kik lettek a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósai, és megcsodálhatták nemzeti parkjainkban készült fotókat egyedülálló természeti jelenségekről, és az állatvilág rejtett életéről. Varázslatos tájképek és drónfotók, madarak és emlősök mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, állatok, ahogyan még sosem láttuk őket.

A dal klipjének szintén otthont adó Duna-Ipoly Nemzeti park ikonikus helyén, a Kisoroszi Szigetcsúcson a nézők bepillantást nyerhettek a VM 10. kiállításának rendhagyó installációjára is. A varázslatos fotók a 7db 2x2 méteres prémium nyomatokra készült mobil kiállítás paravánokon először a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, majd a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, és a Magyar Természettudományi Múzeumban lesznek megtekinthetőek.

 

A díjazottakat a VM dalának két szereplője, Csasznyi Blanka Flóra táncművész, és Puskás Peti, a The Biebers frontembere jelentette be.

 

A havi pályázatok össz-ranglistájának első három helyezettje:

 

1. Potyó Imre – Forgótánc           

 

2. Daróczi Csaba – Háború és béke

 

3. Litauszki Tibor – Az egérke hajléka

 

A teljes képgaléria a vm-magazinon érhető el.

 

Az esemény visszanézhető:

Facebook videó

Youtube videó

 

Csak egy pillanat – a VM dala

Az online esemény egyik kiemelkedő momentuma a VM dalának bemutatója volt. A Csak egy pillanat című dalt a Gold Record jegyezi, és Lábas Viki a Margaret Island énekesnője, Trokán Nóra színművésznő, Puskás Peti a The Biebers és Buzás Bence a Stolen Beat frontembere énekeltek fel.

 

A dal hivatalos klipje:

 

A dal mind mondanivalójában, mind pedig hangulatában tökéletesen tükrözi a VM szellemiségét. A fülbemászó dallamokkal fűszerezett sorok, arra buzdítanak minket, hogy ismerjük meg és értékeljük hazánk természeti szépségeit, járjuk be és óvjuk nemzeti parkjaink rejtett vidékeit és páratlan élővilágát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05