Miért jó az e-learning?

forrás: Prím Online, 2020. április 7. 14:03

A koronavírus terjedésének megállítása miatt egyre megszokottabbá válik a távoktatás 2020-ban. De a vírus terjedése előtt is egyre nagyobb szerepet kapott a technika az oktatásban. Szerencsére ma már nem kell feltétlenül az iskolapadot koptatni az ismereteink bővítéséhez, az e-learning tanfolyamok segítségével bárki tanulhat helytől és időtől függetlenül. 

Az e-learning fogalma ma már egyáltalán nem ismeretlen. Rengeteg cég és intézmény használja ezt a felületet a tudás átadására. Magyarországon azonban még nem terjedt el széles körben ez a tanulási forma, pedig számos előnyt biztosít a tantermi oktatással szemben. A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső portál összegyűjtötte az e-leraning előnyeit.

 

Rugalmasabb oktatás

Az e-learning képzések segítségével a tanulók bárhol, bárhonnan, bármikor elérhetik a tananyagot. Az oktatáson résztvevők saját idejüket beosztva, kényelmesen akár otthonról tanulhatnak, földrajzi helyüktől függetlenül. A családi és munkahelyi kötelezettségek és a tanulmányi feladatok jól összeegyeztethetőkké válnak.

 

Kedvező ár

Az e-learning tanfolyamok ára jóval kedvezőbb, hiszen az online képzéseknél nem kell tantermet és tanárt biztosítani az órákra, csak egyszeri előállítási költsége van az online kurzusoknak. Emellett a tanulók megspórolják a tankönyvek árát és az útiköltséget is.

 

Színesebb oktatási anyagok

Az e-learning képzéseken az olvasott anyag mellett gyakran oktatóvideók, hanganyagok és tesztek biztosítják a tanulók számára a megfelelő ismeretszerzést és visszacsatolást. Emellett fórumok és online kommunikációs csatornák segítik a tanulókat a kurzusok elvégzése alatt.

 

Egyéni haladási tempót tesz lehetővé

Az e-learning képzések igazodnak az egyéni haladási tempóhoz. A tanuló az oktatást annyiszor ismételheti meg, ahányszor az egyéni igényeihez szükséges, szemben a tantermi tréninggel. A tanulás üteme naplózható, így folyamatosan nyomon lehet követni.

 

Naprakész tananyag

Az e-learning tanfolyamok naprakészek, hiszen a digitális formának köszönhetően csak néhány kattintás egy tananyag cseréje, ha menet közben valamilyen változás vagy frissebb tanulmány, kutatási eredmény vagy törvénymódosítás történt.

 

Az e-learning képzések – a közelmúlt eseményei miatt is – egyre elterjedtebbek lesznek, ezért érdemes hozzá alkalmazkodni. A TanfolyamOKJ.hu oldalon számos online képzés közt válogathatsz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05