Mobiltávközlési eszközöket gyártó üzemet létesít a Huawei Franciaországban

forrás: Prím Online, 2020. március 2. 13:22

A Huawei Technologies bejelentette, hogy egy új vezeték nélküli kommunikációs termékeket gyártó üzemet épít Franciaországban. A magas fokon automatizált és okos gyár a 4G-s és az 5G-s mobilhálózatokra szakosodva elsősorban az európai piacra gyárt majd berendezéseket. Az új gyár működése, a vállalat magyarországi gyártó- és logisztikai bázisával együtt működik majd. 

A Huawei Technologies – a világ vezető távközlési és infokommunikációs vállalata – elkötelezte magát, hogy a jövőben szerte a világon üzletstratégiai központjaiban erőforrásainak átcsoportosításával erősíti jelenlétét, hogy kiváló minőségű termékeket biztosíthasson ügyfeleinek. Franciaország fejlett ipari infrastruktúrával és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, földrajzi elhelyezkedése ideális a vállalat számára. Ez a gyártóüzem beilleszkedik a Huawei Európán belüli meglévő, értékteremtő beruházásaiba, tovább javít a Huawei európai ügyfelek számára történő gyors és megbízható szállítási folyamatokon.

 

A tervezett üzem egy több mint 200 millió eurós, zöldmezős beruházást jelent. A gyárnak kiállítási központja is lesz, amely bemutatja majd a mobilhálózati elemek, részek gyártását, szoftverelését és mindezek tesztelését. 

 

Az üzemben a Huawei bemutatja teljes ellátási és értékláncát, és vállalati ökoszisztémáját; így a kutatás-fejlesztését, az értékesítési gyakorlatait, a beszerzést, a gyártást, a logisztikát, a hálózati menedzsment szolgáltatását és a tehetség fejlesztést. Az üzem egyben a Huawei korszerű gyártási technológiájának első fázisa Európában. Becslések szerint a projekt évente 1 milliárd euró értékű terméket gyárt majd, és közvetlenül 500 munkahelyet teremt.

 

A Magyarországon 2009 óta működő, a vállalat Kínán kívüli legnagyobb gyártási és logisztikai központja, az Európai Ellátó Központ funkciója, elhelyezkedése, foglalkoztatottjainak száma a jövőben sem változik. A Huawei teljes termékportfóliójának 70 százalékát továbbra is itt szerelik össze és innen szállítják Európába. A francia – elsősorban 5G mobilhálózati termékeket előállító – új üzem gyártási és logisztikai támogatást kap a magyarországi egységtől.

 

A Huawei 20 éve működik Európában, közvetlenül több mint 12 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországon 15 éve működik, több mint 2000 embernek nyújt megélhetést.

Kulcsszavak: megoldás +céginfo Huawei

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05