Megérkezett az új generációs Fujitsu ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000

forrás: Prím Online, 2019. november 23. 12:17

A Fujitsu bemutatta biztonsági mentést, archiválást és második szintű adattárolást támogató, megbízható Fujitsu ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 adatbiztonsági célgépei következő generációját. A kivételes tárolási hatékonyságot, fejlett adatbiztonsági funkciókat és szoros szoftveres integrációt nyújtó ETERNUS CS segítségével a szervezetek egyetlen zökkenőmentesen működő és egységes adatbiztonsági tárolóréteget alakíthatnak ki a hibrid IT-környezetekben.

A számítási felhő kényelme és kedvező költségszintje jelentősen átalakította a vállalatok alkalmazásfuttatási és adatkezelési szokásait. Az adatközpont helyett ma már egyre inkább a felhőben vagy a hálózat peremén kezelik az adatokat. Sok szervezet hibrid IT-környezettel rendelkezik, ami alapvetően más szemléletet követel meg az adattárolás kritikus kérdésében. Ma már nem csupán a kapacitás a lényeg, hanem a tárolt adatok kinyerése és elérése is kulcsfontosságú üzleti szolgáltatás. 

 

Az osztott környezetek adatai feletti ellenőrzés visszaszerzése és az új adattárolási igények kielégítése érdekében a Fujitsu továbbfejlesztette piacvezető adatbiztonsági célgépeit. Az ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 célgépek új verziói hatékony konszolidációs platformot kínálnak az adatkezeléshez – a biztonsági mentés és visszaállítás, az archiválás, a megfelelés és az üzletmenet-folytonosság fenntartásának feladatait is lefedve. Ennek köszönhetően az új generációs ETERNUS CS célgépek javítják a rendelkezésre állást, az adatok védelmét, megosztását és interoperabilitását a hibrid környezet alkalmazásainál. 

 

 

Szoros integráció a piacvezető adatkezelési szoftverekkel 

A sokféle beépített funkciónak és a Veritas, a Veeam és a Commvault adatkezelési szoftvereihez biztosított szoros integrációnak köszönhetően a Fujitsu ETERNUS CS célgépek rendkívül hatékony, egységes tárolóréteget hoznak létre. Ez garantáltan javítja a hibrid IT-környezet teljesítményét, ugyanakkor az adattárolási költségek kézben tartását is lehetővé teszi. 

 

Az ETERNUS CS célgépek és a piacvezető adatbiztonsági szoftverek együttes használatával a Fujitsu ügyfelei kategorizálhatják az adatokat, amelyeket ezután a rendszer automatikusan a megfelelő adathordozóra (SSD, lemez, felhő vagy szalag) továbbít, a beállított üzleti és szolgáltatásiszint-követelmények szerint. Az adatmásolatok kezelése automatikusan, a tároló szintjén történik, így a szervezetek az adathordozó-formátumok komplett választékát vehetik igénybe. 

 

A Fujitsu ETERNUS CS célgépek tehermentesítik az adatbiztonsági szoftvereket, hogy más stratégiai fontosságú adatkezelési feladatokra összpontosíthassanak, mivel a főbb adattárolási és adatbiztonsági feladatokat (replikálás, deduplikálás, szalagkezelés) önállóan is képesek elvégezni. Így csökken a szerverek és a hálózatok terhelése, és ezzel együtt az adminisztrációs munkaigény. 

 

 

ETERNUS CS adatbiztonsági megoldások kis- és nagyméretű környezetekbe 

A könnyen üzemeltethető Fujitsu ETERNUS CS800* lemezalapú célgép kiváló ár-teljesítmény arányú, tökéletes adatkonszolidációs platformot kínál a kisebb és közepes méretű mentési környezetekbe. Jól skálázható, automatikusan deduplikálja az adatokat, integrált replikációt végez, és valamennyi elterjedt mentési szoftverrel együttműködik. Az ETERNUS CS800 megteremti az átfogó adatbiztonsági stratégia alapját, maximálja az alkalmazások rendelkezésre állását, és megbízhatóan véd az adatvesztés és a katasztrófák ellen. 

 

A Fujitsu ETERNUS CS8000** rendkívül sokoldalú tárolómegoldás biztonsági mentéshez, archiváláshoz, második szintű és objektumadatokhoz. Folyamatos védelmet és kimagasló visszaállítási teljesítményt biztosít a kritikus (mission-critical) adatokhoz. Komoly követelményeket támasztó, kiterjedt környezetekbe szánjuk, például pénzintézetek, távközlési szolgáltatók és átvitelihálózat-üzemeltetők számára. Az ETERNUS CS8000 az iparág legnagyobb méretű, legjobban skálázható mentési célgépe, és az egyetlen olyan megoldás, amely képes a mainframe és a nyílt rendszerek adatainak konszolidálására. Sokoldalúsága, hatékonysága, rugalmassága és egyszerű adminisztrálása révén akár 60%-kal is csökkentheti a komplex mentési környezetek TCO-ját. Intelligens folyamatautomatizációt alkalmaz, összevontan kezeli a tárkapacitást, és így az elvárt rendelkezési állási és teljesítményszintnek megfelelően, automatikusan mozgatja az adatokat és a másolatokat a különböző tárolórétegek és adathordozók között, ideértve az SSD-t, valamint a lemezes, a deduplikációs és a szalagos technológiát.

 

Az ETERNUS CS adatbiztonsági célgépeket kiegészítő Fujitsu ETERNUS LT szalagos tárolóportfólió költséghatékony offline mentést biztosít a közepes és hosszú távú adatmegőrzéshez, illetve az archiváláshoz. 

 

Új szolgáltatások támogatása 

Az új, egységes adatbiztonsági megközelítéssel és a különböző források (felhő, alkalmazások, adatközpont) adatainak konszolidálásával legyőzhetők az adattömeg gyors ütemű növekedésével járó kihívások, és elérhető a nagy adatpoolok kezeléséhez és a változó igények kiszolgálásához szükséges rugalmasság és skálázhatóság. A nagyvállalati szervezet egészére kiterjedő, új szolgáltatásokat (pl. archiválás, keresés, analitika, adatvagyon-kezelés) is könnyebb így bevezetni.

 

„Ma már a hibrid IT-környezetek használata az új norma, amelynél a szolgáltatások és a szolgáltatásnyújtási módok különböző forrásokhoz (helyi telepítésű vagy a hálózat peremén működő eszközök, felhő) kapcsolódnak. A diverzitás erősödésével egyre nehezebben lehet konszolidálni az összes adatot. Az új ETERNUS CS célgépek zökkenőmentesen működő, egységes tárolóréteget biztosítanak az összes adatforráshoz. A tárolószolgáltatások konszolidálásával és az adattárolás alkalmazási rétegről való leválasztásával a vállalatok hosszú távú adatkezelési stratégiát valósíthatnak meg. A konszolidált tárolás egyben az adatbiztonság és az adatvagyon-kezelés továbbfejlesztésére is lehetőséget biztosít, és – ami különösen fontos – nyitva hagyja a lehetőséget az új alkalmazásszolgáltatások jövőbeni bevezetésére. Ez az a terület, ahol az ETERNUC CS célgépek valódi értéket teremtenek ma és a jövőben is” – jelentette ki Christian Leutner, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetője. 

 

Ár és piaci bevezetés

Az új Fujitsu ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 célgépek közvetlenül a Fujitsutól és partnereitől rendelhetők meg, konfigurációtól függő áron.

 

__________________

* Az új ETERNUS CS800 új funkciói: hatékonyabb adatbiztonsági teljesítményt nyújtó (37 TB/h max. sebességű) „SPEED” üzemmód, fejlett jelentéskészítés az átlátható és egyszerű alkalmazáskezeléshez, továbbfejlesztett fokozatos horizontális (scale-out) kapacitásbővítés 1,02 PB-ig, és többprotokollos hozzáférés: CIFS/NFS, VTL, OST és VDMS

** Az ETERNUS CS8000 objektuminterfészeivel a szervezetek a célgépen konszolidálhatják az adatokat. Az objektuminterfészek az S3 és SWIFT protokollok használatával biztosítanak célrendszert az alkalmazások számára. A Veritas NetBackup szoftverrel végrehajtott szorosabb frontend integráció fejlett opciók igénybevételét teszi lehetővé: pl. kliensoldali deduplikáció és Oracle RMAN-integráció. Az új Storage Matrix funkció emellett támogatja több ETERNUS CS8000 rendszer fürtbe kapcsolását egységes felügyelettel és adminisztrációval.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05