A kifinomult kibertámadások ellen fejlettebb hálózatvédelem kell

forrás: Prím Online, 2019. november 20. 15:54

A mesterséges intelligenciával támadó kiberbűnözők miatt a vállalatok számára létszükséglet egy olyan biztonsági rendszer felállítása, mely hatékonyan veszi fel a harcot a legfejlettebb technológiai megoldásokkal is. A szolgáltatás, mint szoftver (SaaS) biztonságpiaci jelenlétének erősödése ennek a jelenségnek köszönhető, hiszen már a kisvállalkozások is egyre gyakrabban találkoznak Big Data vagy MI alapú problémával, amelyhez szakértő partner, szolgáltató bevonása szükséges. Háttérelemzés a hálózati kommunikációs gyártó Zyxeltől.

A SaaS kategóriájába tartoznak az egyre népszerűbb felhő alapú hálózatbiztonsági megoldások, amelyek a vállalkozások számára kellő rugalmasságot biztosítanak az adatok és az üzleti eszközök megvédésére, bármilyen kihívással is álljanak szemben.

 

A rugalmasság igénye különösen érvényes a kis- és középvállalkozásokra, akik gyakran küzdenek azzal, hogy megfelelő védelmet tudjanak biztosítani hálózatuk számára, általában az idő, az emberi erőforrás vagy a szükséges szakértelem hiánya miatt. Egy SaaS megoldással már náluk is csökkennek a kockázatok, hiszen az IT kollégák naprakészen, és a legmodernebb technológiáknak megfelelő szinten tarthatják a biztonsági intézkedéseket, emellett pedig sakkban tartják a kitartó és folyamatosan fejlődő kiberbűnözőket.

 

Big data és MI – a támadók is használják, ezért az áldozatoknak is kell

A kisvállalkozások mellett a nagyobb cégeknek is sok vesztenivalója van. Azok az előnyök, amiket egy Saas képes nyújtani a fenyegetések ellen, áthidalják a cégméretből adódó korlátokat. A big data és a mesterséges intelligencia térnyerésével muszáj átköltözniük adataikkal a felhőbe, ez viszont azt is jelenti, hogy a hagyományos biztonsági megoldások már nem tudnak elegendő védelmet nyújtani azok ellen a fenyegetések ellen, amelyek mögött a fejlett technológia áll.

 

Ezért terjedhetett el a fejlett támadások elleni védelem (ATP) egyre nagyobb mértékben, hiszen az ilyen szolgáltatások valós időben képesek megfigyelni és megvédeni a hálózatokat. A technológiák nagy része még azelőtt felismeri a fenyegetéseket, hogy azok kárt okozhatnának. 

 

A kulcsszó az irányítás

A tech világában ahol kereslet van, ott megjelenik a válasz is, a cégek pedig garantáltan nem maradnak magukra ennek az ijesztőnek tűnő feladatnak a megoldásában. Egyre több felhő analitikai szolgáltató érhető már el, akik segítik őket abban, hogy hogyan lépjenek fel a hálózati fenyegetésekkel szemben. „A kulcsszó az irányítás. Amíg a cégek gyakran továbbra is a tűzfalak frissítéseire bízzák magukat, a kiberfenyegetések folyamatosan fejlődnek, és taktikát változtatnak; az olyan SaaS megoldások, mint az ATP és a sandboxing erre valósidejű választ nyújtanak, és jellegükből adódóan ugyanabban a tempóban tartják a lépést a technológia fejlődésével, mint a rosszindulatú szoftverek.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője.

 

A felhő most már alapkövetelmény lesz

A felhő alapú vizuális analitika és riportolás csökkenti az erőforrások felesleges használatát. Észrevétlenül, a felhőben működnek, központosítva és elemezve az összes információt a fenyegetések adatairól. A rendszergazdák a statisztikák és adatok alapján ezután bármikor alaposabban utánajárhatnak a fenyegetéseknek, és megfontoltabb intézkedéseket hozhatnak az észlelt és fennálló támadások ellen. A mélyanalitikák tiszta képet mutatnak a hálózatot ért támadásokról, felhatalmazva az ATP és USG tűzfal felhasználókat arra, hogy megtegyék a megfelelő lépéseket, és még hatékonyabban tudjanak védekezni a kibertámadások ellen.

 

„A KKV-k számára a kérdés most már nem az, hogy ki szeretnék-e használni a felhő alapú hálózatbiztonsági megoldásokat, hanem hogy melyik szolgáltató megoldását válasszák. Amennyi adatot a cégek ma már kezelnek, gyakorlatilag kijelenthető, hogy azok nagyobb biztonságban vannak egy harmadik fél specialista kezelésében, amely megfelelő védelmet tud nyújtani.” – tette hozzá Treso Tamás. 

 

Ezek a szolgáltatások nemcsak hogy képesek lépést tartani a fenyegetések fejlődésével, de a vállalkozások folyamatos fejlődéséhez és bővüléséhez is igazodnak. Azzal, hogy a cégek kiszervezik az üzleti tevékenység során keletkező hatalmas mennyiségű adatot, a lehető legfelelősségteljesebb döntést hozzák meg a támadások elkerülése érdekében. A SaaS egy olyan egyedi szolgáltatást és testre szabhatóságot szolgáltat, amellyel többé nem kell az amúgy is idő- és költségérzékeny előrejelzésekkel foglalkozni. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50