Lezárult az OTT-ONE szerverberuházása

forrás: Prím Online, 2019. november 19. 12:50

Lezárultak az OTT-ONE 1,1 milliárd forintból megvalósuló szerverberuházásának előkészítő munkálatai: a beszerzett szerverek 2019. december 1-től állnak majd üzembe. A teljes egészében saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás amellett, hogy támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, új lehetőségeket is teremt a társaság számára: a mintegy 800 kiszolgáló egységből álló szerverkapacitás igénybevételére már meg is kötötték az első szolgáltatási szerződést. 

2018 decemberében jelentette be a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett OTT-ONE, hogy megkezdi egy saját, minősített szerverkapacitás kialakítását, több mint 800 darab innovatív kiszolgáló egység felhasználásával. A beruházást elsősorban az olyan, előzetesen megmutatkozó piaci igények tették szükségessé, mint például:

  • a mesterséges intelligencián alapú projektekhez kapcsolódó számítási kapacitások biztosítása;
  • a videó transcoding feladatok;
  • az egyedi blockchain megoldások kiszolgálói támogatása;
  • a kriptográfiai feladatok ellátása.

 

Ezeken túl a szerverkapacitás hatékonyan támogatja majd az OTT-ONE streaming megoldásait – ezen belül is leginkább az online oktatási projektjeit –, valamint a társaság biztonságtechnikai üzletágának keretében végzett munkáját. 

 

A 2019 márciusában beszerzett szerverek 2019. december 1-től üzemelnek, amellyel egy időben el is indul egy, az AI adatmodellezési feladatok támogatására szolgáló projekt. A szerverkapacitás igénybevételére a vállalat ugyanis meg is kötötte első szolgáltatási szerződését, amelynek értelmében az egyesült államokbeli megrendelő partner 10 hónapos időtartamra kötött le mintegy 600 processzornyi és 4800 GB RAM kapacitást biztosító számítási erőforrást a vállalattól, összesen 586.500 dollár értékben, amely több mint 177 millió forintnak felel meg. A szolgáltatás időtartama 2019. december 1-től 2020. szeptember 30-ig tart. 

 

„Elégedettséggel tölt el, hogy a teljes egészében saját forrásból finanszírozott, több mint 1 milliárd forint értékű beruházásunk máris beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A magas védelmet nyújtó szerverkapacitás olyan üzleti lehetőségeket hordoz magában, amelyekkel ígéretes lehetőségeket tudunk majd kiaknázni, hazai és nemzetközi terepen egyaránt” – tette hozzá Májer Bálint, az OTT-ONE vezérigazgatója.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05