A UPS és a CVS együttműködést kötött a drónkiszállítási megoldások fejlesztésére

forrás: Prím Online, 2019. november 14. 13:05

A UPS leányvállalata a UPS Flight Forward Inc. és Amerika egyik legnagyobb gyógyszertárlánca, a CVS Pharmacy, Inc. bejelentették, hogy közösen újabb drónkiszállítási megoldások kidolgozásába fognak, mellyel az eddig jellemző B2B modellek mellett közvetlenül az ügyfelek kiszolgálására is koncentrálnak majd. 

A program keretében vényköteles és kereskedelmi termékeket szállítanak házhoz a CVS gyógyszertárak ügyfeleinek. A UPSFF szeptember óta az egyetlen az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság engedélyével rendelkező drónlégitársaság. 

 

A UPS Flight Forward jelenleg egészségügyi mintákat szállít drónokkal a Raleigh-beli WakeMed egészségügyi központban, és folyamatosan dolgozik légi és szárazföldi infrastruktúrája bővítésén, hogy képes legyen kielégíteni a változatos ügyfélkör igényeit. A vállalat terve, hogy hamarosan rendszeresítse a kiszállítást a vevők otthonába.

 

“Amerika első teljeskörű engedéllyel rendelkező drónlégitársaságaként a UPS Flight Forward napról napra növeli ügyfélkörét, és a technológiai partnereink hálózatát is folyamatosan bővítjük, hogy így biztosítsuk hosszútávú elsőségünket a drónkiszállítás terén – mondta el Scott Price a UPS stratégiai igazgatója. – Olyan új logisztikai és kézbesítési megoldásokon dolgozunk, amire korábban gondolni sem mertünk volna. Eddig az iparág csak a szárazföldi kiszállítási technológiákban gondolkodott. Most már valóban három dimenzióban léphetünk tovább.”

 

 

“Mindig keressük a módját, hogy az ügyfeleinknek gyorsabb, kényelmesebb, gazdaságosabb és hatékonyabb módon szállíthassuk ki a megrendeléseiket – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Kevin Hourican, a CVS elnöke. – Az innováció mindig is a működésünk középpontjában volt, így nagy örömünkre szolgál, hogy a világ első egészségügyi cége lehetünk, mely a kereskedelmi drónkiszállítás lehetőségeit vizsgálja a UPS-szel karöltve.”

 

A UPS Flight Forward múlt hónapban jelentette be, hogy elsőként kapta meg az amerikai kormányzat teljeskörű engedélyét kereskedelmi drónjáratok üzemeltetésére. A 135-ös sztenderd szerinti engedély a legmagasabb szintű, az amerikai Légügyi Felügyelet (FAA) által drónkiszállító vállalatok számára kiállított jogosítvány. A cég ennek birtokában tetszőleges számú drónt üzemeltethet ügyfelei igényeinek kielégítésére. 

 

A cég eddig több mint 1500 kereskedelmi célú drónkiszállítást hajtott végre a The WakeMed kampuszán. A UPS Flight Forward a jövőben számos iparág termékeire kiterjeszti majd kereskedelmi drónszolgáltatását, a CVS-szel megindított tesztek az első lépést jelentik ezen az úton. 

 

UPS Flight Forward első lépésként UAS Integration Pilot Programjában (IPP) vett részt. Ez a munka az egészségügyi kampuszok területén való drónkiszállítás üzleti modelljeire koncentrált. A majdan elindított lakossági kiszállítások szintén hozzájárulhatnak a szabályozási keretrendszer kidolgozásához.

 

A UPS a pilótanélküli légiszállítás egyik vezetője. A cég tesztelte már a sürgős szállítmányok célba juttatását egybefüggő vízfelszín felett; Afrikában humanitárius segélyszolgáltatást indított és támogatott; és nem sürgősségi kereskedelmi drónszállítmányokat is tesztelt már, melyeket UPS kiszállítóteherautókból autókból indítottak útjukra. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05