A természetes fény és a beépíthető lámpák

forrás: Prím Online, 2019. október 16. 20:46

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

Az egyensúly megteremtése

 

Nincs olyan lakás vagy ház, amelynek a lakóterei ne rendelkeznének egy-egy fő fényforrással, ezekkel a lámpatestekkel kiválóan bevilágíthatjuk a szobáinkat. Viszont szembe találhatjuk magunkat azzal a problémával, hogy túl nagy az a helyiség, amelyet be kívánunk világítani. Ilyenkor szóba jöhetnek az irányított fénnyel rendelkező beépíthető lámpák, melyekkel két legyet is üthetünk egy csapásra. Egy jó választással nemcsak a praktikusságuknak örvendhetünk, hanem kellemes hangulatba is burkolhatjuk otthonunkat.

 

A tervezőknek és gyártóknak köszönhetően ma már igen szerencsés helyzetben vagyunk, a beépíthető lámpák széles skálájából választhatunk, melyekkel igazán egyedi megvilágításba helyezhetjük konyhánkat, nappalinkat és lakásunk szinte bármely pontját. A fényforrások kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe az otthonunk stílusát, hiszen a tökéletes egyensúly megteremtéséhez a fények mellett a berendezési tárgyak összhangjára is szükség van. 

 

A beépíthető spotlámpák a design jegyében

 

A designerek jóvoltából ma már óriási spotlámpa választékkal találhatjuk szembe magunkat, ennek köszönhetően pedig már csak a fantáziánkra kell bízni, hogy milyen típussal szereljük fel az otthonunk helyiségeit. Léteznek a már hagyományosnak mondható kör alakú spot lámpák mellet négyzetes alakúak és egyéb alakzatot követő formájúak is. Választhatunk króm, bronz vagy akár fehér színűeket, lakásunk berendezésétől és színvilágától függően.

 

Az Alkonylámpánál kapható beépíthető spotlámpák alkalmazása sokoldalúságra enged következtetni, hiszen funkcionalitása alapján nemcsak kiegészítő fényként, hanem általános világításként is tekinthetünk rájuk. Egy alacsony belmagasságú helyiségben többféle megoldással is próbálkozhatunk, hogy optikailag megnöveljük a teret. Erre nagyszerű megoldásként kínálkozik a mennyezetbe beépíthető spotlámpák elhelyezése is.

 

Széleskörű felhasználásuknak köszönhetően kitűnő választás lehet konyhapultunk és konyhaszekrényeink irányított megvilágítására is. 

 

Figyelem!A beépíthető spotok helyét jó előre gondoljuk át és pontosan tervezzük meg, mert nehezen helyezhetők át más helyre. Szakértelemmel és színes választékkal várnak téged is a cég weboldalán.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09