A Fujitsu és a Veeam együtt egyszerűsítik a mentést és a visszaállítást

forrás: Prím Online, 2019. május 15. 14:15

A Fujitsu és a Veeam egyszerűsítik a mentést és visszaállítást az adatközpontban kritikus virtuális gépeket üzemeltető ügyfelek számára. Partnerkapcsolatukkal növelik az adatok rendelkezésre állását, gyorsítják a katasztrófa utáni visszaállítást, és lerövidítik a váratlan rendszerleállásokat. Az iparág egyedülállóan széles kínálatban elérhető Fujitsu ETERNUS tárolói és a Veeam Availability Suite piacvezető felhőfelügyeleti megoldás kombinációja vállalatok százezreit segítheti hozzá a zavartalan üzletmenet fenntartásához.

A vállalatok többségének működésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a teljes körűen virtualizált számítási környezet és annak védelme. Ebből eredően mind fontosabb szempont a virtuális gépek adatainak megbízható mentése és gyors visszaállítása. A Fujitsu és a Veeam együtt nagy mértékben egyszerűsítik és automatizálják a virtuális gépek adatainak biztonsági mentését és visszaállítását az éles környezetben – helyben éppúgy, mint a felhőben. Számos ügyfélnél eddig meglehetősen bizonytalan kimenetelű volt ez a folyamat. 

 

Olivier Delachapelle, a Fujitsu EMEIA tároló-termékkategóriáért felelős vezetője elmondta: „A konkrét feladatokra dedikált virtuális gépek beépülnek a kritikus infrastruktúrába napjaink egyre erőteljesebben virtualizált környezeteiben. Az összehangolt mentési stratégiához rendszeresen pillanatfelvételeket kell készíteni a virtuális gépek környezetéről, hogy váratlan hiba esetén minimumra lehessen szorítani a leállást. A Veeammal partnerkapcsolatra lépve a Fujitsu csökkenteni tudja a virtuális gépek adatvédelmével járó költségeket. Egyszerűsíti a mentést az élesben működő virtuális gépnél, biztosítva ezzel az üzletileg kritikus adatok lehető legmagasabb szintű rendelkezésre állását és gyors visszaállítását.”

 

Ken Ringdahl, a Veeam globális szakmai szövetségekért felelős alelnöke, hozzátette: „A Veeam Backup és Replication szoftvereket a Fujitsu ETERNUS tárolótömbön futtatva gyorsítani tudjuk a pillanatfelvételek készítését, és úgy mérsékeljük az adatvesztés kockázatát, hogy közben nem tesszük ki túlzott terhelésnek az éles rendszereket. Ez a szemlélet nem csupán az adatvédelmet teszi hatékonyabba, hanem a mentést és a visszaállítást is gyorsítja a virtuális gépeknél anélkül, hogy ennek a teljesítmény látná kárát.” 

 

Most, hogy elérhetővé vált a Veeam pillanatfelvétel-készítő bővítőmodulja a Fujitsu ETERNUS AF all-flash és ETERNUS DX hibrid tárolókhoz, az ügyfelek tetszőleges gyakorisággal végezhetnek komplett VM-mentést és készíthetnek másolatokat a pillanatfelvételekről anélkül, hogy ez bármilyen módon érintené az éles környezet működését. A fejlett adatvédelmi képességek áthidalják a tárolók RPO és RTO célértékei között húzódó szakadékot.* Mindenkor garantálják az adatok magas szintű rendelkezésre állását, és katasztrófa idején is fenntartják a folyamatos üzletmenetet. 

 

A partnerkapcsolat a következő szakasz a Fujitsu és a Veeam együttműködésében. A szállítók korábban a Veeam Data Mover szoftvert integráltak közösen a Fujitsu ETERNUS CS800 S7 adatvédelmi célgépbe a mentési és a visszaállítási teljesítmény javítása érdekében, valamint az ETERNUS LT140 és a LT260 szalagos rendszerekbe azzal a céllal, hogy – a megfelelés és a hosszú távú adatmegőrzés követelményeit teljesítve – egyszerű szalagos archiválást biztosítsanak a virtuális gépek adataihoz. 

 

A Veeam ETERNUS DX és AF tárolótömbökhöz szánt pillanatfelvétel-készítő bővítőmoduljával az ügyelek biztosak lehetnek afelől, hogy adataik mindig rendelkezésre állnak, védve vannak és az éles működéstől egészen az archiválásig, minden szakaszban aktívan hasznosíthatók.

 

Ár és piaci bevezetés

A Veeam Fujitsu ETERNUS DX és FX tárolótömböket támogató pillanatfelvétel-készítő bővítőmodulja ingyenes, és már jelenleg is letölthető.

 

______________

* Az RPO (Recovery Point Objective) és az RTO (Recovery Time Objective) a hatékony katasztrófa-elhárítási és adatvédelmi terv kidolgozásának fontos paraméterei. Az első a kár felmerülése nélkül toleráltható leállási időt, míg a második a katasztrófa utáni adatvisszaállítás időigényét mutatja meg. Ezek a szintek minden vállalatnál eltérnek a rendelkezésre álló költségvetéstől, erőforrásoktól és az alkalmazásprioritásoktól függően. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05