A KÜRT tette biztonságossá a Fajbook.hu-t

forrás: Prím Online, 2019. április 18. 15:57

Máté Bence természetfotós, Gaál Péter és a Lenergy Magyarország Kft. elindította a Fajbook.hu versenyt, melyen a résztvevők saját készítésű fotóikkal versenyezhetnek. A KÜRT Zrt. vállalta a Fajbook.hu sérülékenységvizsgálatát, így információbiztonsági szakértelmével támogatja a versenyt. A KÜRT az eddig főleg komplex, multinacionális cégeknek nyújtott szolgáltatását kkv-k számára is tervezi elérhetővé tenni egy automata sérülékenységvizsgáló alkalmazás fejlesztésével.

„Már van közös múltam a KÜRT-tel, hiszen évekkel ezelőtt a KÜRT szakemberei mentették meg elveszettnek hitt fotóimat. Most a KÜRT végezte a Fajbook.hu sérülékenységvizsgálatát, így a weboldalt és annak adatait biztonságban tudhatjuk” – mondta Máté Bence természetfotós.

 

Máté Bence a magyarországi vadvilág népszerűsítését tűzte ki célul, a Fajbook.hu versennyel szeretné felkelteni az emberek érdeklődését lakóhelyük élővilágának megismerésére. Több mint 40 000 vadon élő állatfajunk közül, 10 kategóriában összesen 700 gyűjthető össze. Az élővilág megóvását a megismeréssel kell kezdeni, Magyarország természeti értékei európai szinten kiemelkedők.

 

„Ehhez a magyar vonatkozású kezdeményezéshez örömmel csatlakoztunk, cégünk adatmentése Hungarikum, az információbiztonsági szakértelmünk is magyar know-how, kötelességünknek érezzük támogatni az olyan projekteket, amik Magyarország jó hírnevét erősítik és a jövő generációjának hasznára válhat” – véli Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója.

 

 

A KÜRT szakemberei az alábbi tanácsokat adják egy biztonságos weboldal kialakításához, működtetéséhez:

  • Egy weboldal, webes alkalmazás esetében már a tervezési fázisnál figyelembe kell venni a biztonsági megfontolásokat, célszerű felmérni a fejlesztendő informatikai rendszer biztonsági kockázatait. Az egyik cél az, hogy megelőzzük az utólagos kényszerű változtatásokat, időt és költséget spóroljunk meg a fejlesztés során.
  • Cél a kockázatarányos védelem kialakítása is, hiszen nem minden kockázatot lehet, illetve érdemes (rentábilis) megszűntetni.
  • Webes fejlesztés esetében a feladathoz célszerű eszközt választani. A jól megválasztott architektúra, eszközrendszer használatával nem csak a rendszer komplexitása, hanem a támadhatósága is minimalizálható. Egy-egy fejlesztői környezet, illetve fejlesztési keretrendszer sok tennivalót önmagában megold, így azokkal már nem kell foglalkozni.
  • Egy weboldal fejlesztőinek ismerniük kell a biztonsági megoldások előnyeit, hátrányait, valamint alkalmazniuk kell a releváns iparági biztonsági ajánlásokat.
  • A fejlesztés során folyamatában kell vizsgálni az adott alkalmazást mind funkcionálisan (komponens, integrációs, rendszer, átvételi tesztek), mind pedig biztonsági szempontból (sérülékenység menedzsment folyamat), illetve a fejlesztők bevonásával vissza kell csatolni az esetleges hibákat.
  • A fejlesztett rendszert átadás előtt javasolt egy független biztonsági szakértő által bevizsgáltatni, hogy az megfelel-e a biztonsági kritériumoknak, és nem tartalmaz-e biztonsági hiányosságot.
  • Végül de nem utolsó sorban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a webes alkalmazások biztonsági szintjének fenntartása rendszeres karbantartási és fejlesztési tevékenységet igényel.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50