Egy újabb sikeres együttműködés Kelet-Európában!

forrás: Prím Online, 2019. március 15. 11:40

Az autonóm mobil robotok úttörője, a Mobile Industrial Robots bejelentette, hogy a Visteon Electronics Slovakia - a vezetőtéri kijelzők egyik elsődleges beszállítója vezető OEM márkák számára – sikeresen telepített négy MiR200 robotot, hogy optimalizálja logisztikai tevékenységeit. A MiR technológia növelte a gyártási folyamatok rugalmasságát, laboratóriumi termelékenységét, és ergonómiáját.

A Visteon Electronics Slovakia vezetőtéri kijelzőket gyárt számos autóipari OEM gyártó számára, beleértve a Volkswagent, a Skoda Autot, a BMW-t, a Fordot, a Citroent, és még sok mást. A vállalat naponta 10 ezer vezetőtéri kijelzőt gyárt és évente 2 millió terméket szállít le, miközben 700 alkalmazottat foglalkoztat, akik három műszakban dolgoznak.

 

 

A vállalat négy MiR200-at használ három különböző feladatra: két MiR200 robot óránként üres, nyomtatott áramköri lapokat szállít kilenc automata felületszerelő gyártósorra; egy robot eltávolítja a hulladék anyagokat; a negyedik robot pedig a fröccsöntő üzemben dolgozik, ahol három gépet szolgál ki. A MiR autonóm mobil robotjai teljesen önállóan dolgoznak a gyárterületen, egy wi-fi modul segítségével tolóajtókat nyitnak ki, folyosókon haladnak át, kikerülik az akadályokat, megállnak a meghatározott pontokon, és automatikusan feltöltik magukat. Képesek megvizsgálni az elérhető útvonalakat, és mindig a legoptimálisabbat választják ki anélkül, hogy bármiféle emberi beavatkozásra lenne szükségük.

 

 

„Mint minden sikeres vállalat, mi is folyamatosan értékeljük a gyártási hatékonyságunkat és laboratóriumi termelékenységünket. A MiR technológiája jelentősen hozzájárul a törekvéseinkhez, mivel ennek köszönhetően nincs szükség manuális szállításra az anyag A pontból B-be történő eljuttatása során. A MiR számunkra az ideális megoldást jelenti, a Visteon számára globálisan pedig a belső logisztika alapelemévé vált a technológia.” – mondta Richard Čiernik, a Visteon Electronics Slovakia ipari mérnökségének vezetője.

 

 

A MiR logisztikai megoldása három nagy előnnyel rendelkezik a gyártási folyamatok területén. Rugalmasságának köszönhetően a Visteon ugyanazt a típusú robotot használhatja különböző alkalmazásokhoz az üzem különböző részlegein, így csak minimális szinten kellett módosítani a gyárterületet. A második előny a gyors telepítésben rejlik, ami a könnyen használható funkciók segítségével egyszerű programozást tesz lehetővé, amelyhez nincs szükség előzetes programozási ismeretekre. A programozás tényleg pofonegyszerű, a robot feladatait egy sokfunkciós, látványos grafikus felhasználói interfészen keresztül lehet programozni és finomhangolni. Végül, a robotok felhasználóbarátok és intuitívak, a gyártási feladatban résztvevő, működtető személy mindössze egy gomb megnyomásával magához hívhatja őket. 

 

 

Azonban van, ami még ennél is fontosabb volt a Visteon számára az új technológiákba való befektetéskor. „Vállalatunknál alapszabály, hogy minden gyártási befektetésnek legkésőbb egy év alatt be kell hoznia az árát, a MiR robotok pedig megfeleltek ennek a követelménynek. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben további MiR alkalmazásokkal fogunk együtt dolgozni.” – jelentette ki Richard Čiernik. 

 

A Visteon Electronics Slovakia a közeljövőben bővíteni tervezi a mobil robotflottáját még több eszközzel, különös tekintettel a hulladékgyűjtésre, az anyagellátásra, és az elkészült termékek szállítására. Ezek a tervek a MiR robotok által a Visteonnál nyújtott sikeres és bizonyított tapasztalatok hatására születtek meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05