Prémium VR megoldást mutatott be a HTC VIVE

forrás: Prím Online, 2018. november 12. 13:25

A HTC VIVE új, vállalati környezetbe szánt prémium VR megoldást, hozzá új platformot és hardvert valamint egy kereskedelmi forgalomban elérhető szoftvert jelentett be. A bejelentés újfent megerősít a Vive elkötelezettségét aziránt, hogy a vállatok számára, azok méretétől függetlenül biztosítson kiváló termékeket és szoftveres szakértelmet, mindezt kiváló VR hardverrel párosítva. 

Ezzel a komplex rendszerrel, amit Qualcomm Snapdragon 835 Mobile VR platform hajt, a vállalatok egyszerűen és hatékonyan kommunikálhatnak munkavállalóikkal és ügyfeleikkel. A Qualcomm, a SimForHealth vagy a Volkswagen Group már jelenleg is dolgoznak saját, Vive-on alapuló oktatásaikon, szimulációikon és termékeiken. 

 

A bejelentés értelmében a Vive új prémium termékkínálata elérhető lesz a nyugati piacokon, beleértve a VIVE FOCUS-t; egy új, egyedülálló HMD (fejre rögzíthető) megoldást vállalatoknak; a VIVE WAVE VR SDK-t, azaz nyitott platformot a fejlesztőknek, és a Vive Sync-et, egy új vállalati szoftvert. 

 

 

Vive Focus: erőteljes, önmagában is működő VR élmény

A Vive Focus komplex és kiemelkedő VR élményt nyújt vállalatok számára, és mintegy 37 országban lesz megvásárolható. A Vive Wave platformon és a VIVEPORT-on keresztül elérhető tartalmak segítségével ez az önmagában használható headset a mobil VR élmény legjavát nyújtja. A Vive Focus erőteljes és hordozható, a PC nélkül működő headsetek közül a legjobb felbontással rendelkezik. 

 

A Vive Focus-hoz nincs szükség külső bázisállomásra vagy szenzorokra. A vállalati felhasználó azonnal működésbe hozhatja az eszközt, amelyben 3K AMOLED kijelzőpár, interaktív tracking és Snapdragon 835 processzor dolgozik. A nagy felbontású (2880 x 1600) grafikus teljesítmény megfelel az olyan professzionális VR rendszerek által nyújtott élménynek, mint a Vive Pro. Mindezt innovatív world-scale tracking és 110°-os látómező egészít ki. A teljesen vezetékmentes eszközt egy feltöltéssel akár 3 órán keresztül használhatjuk.

 

A Vive Focus a Vive Enterprise Advantage professzionális felhasználásra szánt programján keresztül két lépcsőben kínál kereskedelmi licencet, dedikált terméktámogatást és szervizszolgáltatásokat. Mindkét verzió esetén a szolgáltatás részét képezi a személyre szabott hardver garancia, korlátozott, meghibásodásból fakadó állásidő, dedikált terméktámogatás és magasszintű termékmenedzsment szolgáltatás, úgy, mint több eszköz egyszerre történő beállítása. 

 

 

VIVE WAVE: Innovatív platform önmagában használható VR eszközökhöz

Az új Vive Wave VR SDK nyitott interfészen keresztül lehetővé teszi a különböző mobil VR headsetek és kiegészítők interoperabilitását, azaz együttműködését. Mindez a Viveporttal érhető el valamennyi Vive Wave eszközre. Ennek köszönhetően a VR tartalomfejlesztők hatékonyabban állíthatnak elő tartalmakat, amiket ráadásul egy szélesebb felhasználói körhöz juttathatnak el. Az eszközgyártók pedig a VR optimalizáció helyett hardveres fejlesztéssel foglalkozhatnak, a Viveport platformról hozzáférést kapva a minőségi és változatos VR tartalomhoz.

 

A Vive Wave egyértelmű lépést jelent a VR piacon tapasztalt megosztottság ellen, mivel a fejlesztők így közös platformra készíthetnek tartalmat. Jelenleg 150 alkalmazás érhető el a Wave-en, melyek világszerte 5 önmagában használható készüléken futtathatók. Megjelenése óta 15 partner jelentette be, hogy támogatja a Vive Wave-et és integrálni fogja azt termékeibe. 

 

A Shadow Creator is csatlakozik a Vive Wave platformhoz

A Vive Wave legújabb hardveres partnere a Shadow Creator. Ők a Shadow VR megálmodói, ami egy több eszközt egyesítő VR HMD 6DoF kontroller támogatással. A termék november 11-től világszerte elérhetővé válik.

 

“A Vive és a Wave által biztosított előnyök kétszeres erővel bírnak számunkra.” – mondta el Jinxin hu, a Shadow Creater ügyvezető igazgatója. “A nyitott platformmal jövedelmezőbb konstrukciót tudunk kialakítani, egyúttal több nemzetközi felhasználóhoz juthatunk el, ami így hozzájárul vállalatunk nemzetközi ismertségének növeléséhez.”

 

A Shadow VR HMD eszköz Snapdragon 835 processzor és Fresnel ultravékony optikai lencsével érkezik, mindezt saját fejlesztésű holografikus 3D UI Blue Cat és 6 szabadságfok (DoF) teszi teljessé. A 2K (2560x1440) HD kijelző tiszta és valósághű képet, a sztereó duál hangszórók pedig magával ragadó hangzást adnak. A Shadow VR saját fejlesztésű  6DoF kontrollere kilenc tengelyes nagy pontoságú giroszkóppal, sugárkövetéssel és a legtöbb VR kontrollerrel kompatiblis billentyűzet-elrendezéssel bír.

 

A Vive-val hatékonyabban dolgozhatnak a vállalati felhasználók

A Vive egyúttal bejelentette a Vive Sync-et, egy új virtuális valóság alapú kollaborációs alkalmazást, kifejezetten a Vive Enterprise szolgáltatáscsomagot megvásárló felhasználók számára. A Vive Sync egy intuitív kollaborációs eszköz, ahol a csapatok virtuálisan találkozhatnak egy közös térben. Ennek segítségével javulhat a szervezeten belüli kommunikáció és hatékonyság.

 

Az alábbi partnerek használják vállalati célokra a Vive Focus-t:

  • Immersive Factory: a francia startup olyan virtuális oktatási anyagok készítésével és tervezésével foglalkozik, amik a munkahelyi biztonság, egészség és környezetvédelem kérdéseit veszik sorra.
  • Innoactive: a müncheni startup VR és AR vállalati szoftvereket tervez autópari, kiskereskedelmi, gyógyszeripari és pénzügyi vállalatok számára. Az Innoactive szoftverei egységes tartalomgyártást és VR kollaborációs tervezést, szimulációs és oktatási alkalmazásokat biztosítanak.
  • Modal: Nolan Bushnell és az Atari valamint a Chuck E. Cheese’s sikerein fellelkesülve a Modal társadalmi, szórakoztató és szabad mozgású, hely alapú VR szórakoztatást nyújt a nagyközönségnek.
  • Primitive: háromdimenziós programozási világ, ahol szoftverfejlesztők megnézhetik és interakcióba léphetnek kódjaikkal, és megkereshetik azokban a hibákat, mindezt egy végtelen virtuális térben.
  • Qualcomm Technologies: a Think F.A.S.T. demo egy látványos bemutató egészségügyi hallgatóknak, dolgozóknak, ami új alapokra helyezi az oktatást és a gyakorlatot. Egy olyan egészségügyi VR környezetet teremt, ahol a felhasználók a való életben előforduló feladatokkal szembesülhetnek, és részt vehetnek a stroke tüneteinek diagnosztizálásában, csökkentve a betegség hosszútávú hatásait.
  • SimForHealth: egészségügyi szakemberek számára oktatási anyag készítése interaktív, kollaborációs megközelítésben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38