A Fujitsu PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack megoldása megkönnyíti a felhő bevezetését

forrás: Prím Online, 2018. november 8. 09:50

A Fujitsu új lehetőségeket mutatott be a felhőben és a helyben végzett feladatok jobb összehangolására. 

A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack egyedülálló megoldás azoknak a vállalatoknak, amelyek szeretnék teljes egészében kiaknázni a nyilvános felhő előnyeit, de egyes kritikus IT-folyamatokat szívesebben tartanának házon belül az adatszuverenitás, a megfelelés és a csatlakozási követelmények teljesítése érdekében. 

 

A Fujitsu PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack integrált rendszerével akkor is elérhető a számítási felhőre jellemző agilitás, költségszabályozás és gyors ütemű, innovatív fejlődés, ha egyes feladatok helyben maradnak. Az Azure-konzisztens szolgáltatások és funkciók helyi és felhőalapú bevezetésével olyan fejlett hibrid megoldások alakíthatók ki, amelyeken belül megvalósul a helyszíni és a felhőműködés tökéletes egyensúlya.

 

A felhőalapú és helyszíni feladatok összehangolásában fontos lépést jelent, hogy a Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszerkínálatának legújabb darabja a helyben telepített rendszereknél is biztosítja a felhőre jellemző gazdaságosságot. A rugalmas licencopciók között fogyasztás- és kapacitásalapú finanszírozási modell is szerepel. A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack kiaknázza a Fujitsu és a Microsoft közötti globális rendszerintegrátor-partneri megállapodás előnyeit is. Ennek köszönhetően a szervezetek zökkenőmentesen folytathatják a digitális átalakulást, és áthelyezhetik kritikus feladataikat a felhőalapú szolgáltatási modellre.

 

 

A gyors bevezetés és 7x24 órás támogatás mellett a PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack rendszerhez a Fujitsu által nyújtott egységes egykapus szolgáltatások is igénybe vehetők a sok vállalatnál már ma is működő hibrid IT-infrastruktúra kialakításához. Így a szervezetek maximális agilitással és hatékonysággal üzemeltethetik az infrastruktúrát, illetve felgyorsíthatják az új alkalmazások fejlesztését. Menedzselt szolgáltatások vagy hosztingmegállapodás útján igény esetén ki is szervezhetik az infrastruktúra üzemeltetését a Fujitsuhoz. 

 

PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack a felhőre való átálláshoz 

A teljes körűen tesztelt megoldás a nagy teljesítményű és energiahatékony, Microsoft Hyper-V fürtkörnyezeteket támogató PRIMERGY szerverplatformra épül, és magas virtualizációs teljesítményt, valamint gazdaságos és energiahatékony működést biztosít. Az infrastruktúra felügyeletét a Fujitsu Infrastructure Manager (ISM) szoftvere egyszerűsíti, biztosítva a hibatűrő, rugalmas és automatikus működéshez szükséges funkcionalitást.

 

A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack a helyszíni privátfelhős és a fejlett fogyasztásalapú licencmodellek kombinációját nyújtja, lehetővé téve ezzel a szolgáltatások összehangolt igénybevételét. A lehetőségek között használatalapú havidíj is szerepel, amellyel az Azure-szolgáltatások integrálhatók a meglévő licencmegállapodásba. A Fujitsu a költségvetési keretekhez igazodó, saját licencmegoldás kidolgozásához is segítséget nyújt ügyfeleinek. A szolgáltatás opcionálisan a helyszíni adatok beépített Fujitsu ETERNUS CS célgépre történő biztonsági mentésére is kiterjedhet, és az Azure a Fujitsu Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) megoldása segítségével más felhőmegoldásokkal is integrálható az egységes, többfelhős környezet kialakításához.

 

„A digitális átalakulás nyomán komplex hibrid IT-infrastruktúrák jönnek létre, ahogy az IT-csapatok próbálnak megfelelni az új alkalmazások rugalmasság, biztonság és teljesítmény terén támasztott igényeinek. A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack megoldást azért hoztuk létre, hogy biztosítsuk a helyben és a felhőben, Azure-on futó feladatok konzisztenciáját és átjárhatóságát. A megoldás tökéletes azoknak a szervezeteknek, amelyek most kezdenek működni a felhőben, és azoknak is, akik szeretnék kiaknázni a felhő előnyeit a felügyelet, a teljesítmény, az agilitás és a rendelkezésre állás terén, ugyanakkor egyes feladatokat jogszabályi vagy látenciával összefüggő okok miatt mégis házon belül kell tartaniuk” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközponti termékkategóriáért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

 

„A Fujitsu PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack bevezetése megerősíti az Azure vezető pozícióját a hibrid IT-környezetet tervező vállalatok körében. Örömmel dolgozunk ki a Fujitsuval karöltve új hibridfelhő-forgatókönyveket és -alkalmazásokat közös ügyfeleink számára” – mutatott rá Natalia Mackeivicus, a Microsoft Azure Stack termékekért felelős vezetője. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36