HPE funkcióval erősít a Micro Focus biztonsági megoldása

forrás: Prím Online, 2018. november 7. 09:52

A Sentinel SIEM (Security Information and Event Management – biztonsági információ- és eseménykezelő) megoldás mostantól egy olyan funkciót is magában foglal, amely a HPE szoftverrészlegének felvásárlásával került a Micro Focus birtokába. Ennek köszönhetően az ügyfelek egyszerűbben csatlakoztathatnak különböző esemény- és naplóforrásokat az eszközhöz.

A HPE szoftverrészlegének közelmúltbeli átvételével még szélesebbé vált a Micro Focus portfóliója. A kínálatban így több új biztonsági termék is szerepel, ami indokolttá tette egy  vállalatbiztonsági kompetenciaközpont megnyitását Budapesten. Ezenkívül a felvásárlással megszerzett friss know how a már meglévő és Magyarországon is széles körben használt szoftverekbe is beépül, ezáltal pedig még több hasznos funkciót kínálnak a programok. Jó példa erre az ArcSight Smart Connector és a Sentinel integrációja. A Micro Focus a jövőben folyamatosan továbbfejleszti és új funkciókkal bővíti mind a kínálatban már korábban is megtalálható Sentinel szoftvert, mind a HPE-től újonnan átvett ArcSight eszközöket.

 

 

A Sentinel folyamatos, 24 órás megfigyelést és védelmet tesz lehetővé a teljes infrastruktúrában. A megoldás automatikusan összegyűjti és korrelálja a naplófájlokat, illetve az eseményeket, így azonosítva a gyanús tevékenységet, és szükség esetén azonnali válaszlépésekkel hárítja el az azokat. A legújabb kiadással integrált ArcSight Connector azzal segíti ezt a folyamatot, hogy bármilyen eszközön képes automatizálni a naplók összegyűjtését és kezelését, ennek köszönhetően a felhasználók még egyszerűbben csatlakoztathatnak napló- és eseményforrásokat a rendszerhez. A Sentinel legújabb verziója ezenfelül gépi tanulást is alkalmaz az értesítések és incidensek kivizsgálása során, és még átláthatóbbá teszi az események és a riasztások kezelését.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50