Az új nyomtatási technológiák elengedhetetlenek a tanulmányi sikerekhez és új képességek elsajátításához

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 4. 09:50

Egy új tanulmány alapján, amely a Ricoh Europe megbízásából készült, a válaszadók 88%-ának elmondása szerint az új képességek - melyeket olyan technológiák által sajátítottak el, mint például a digitális tervezés és gyártás vagy 3D nyomtatás - létfontosságúak a hatékony oktatáshoz és a hallgatók felkészüléséhez a diplomás munkaerőpiacra.

David Mills, a Ricoh Europe vezérigazgatója, elmondta: „A digitális tervezés és gyártás és a 3D nyomtatás lehetőséget ad komplex elképzelések megvalósítására szinte bármilyen területen. Ahogy az emberek és gépek együttműködése fejlődik, úgy az új technológiai vívmányok integrálása a tanulási folyamatokba biztosítja, hogy a jövőben szükséges készségek természetesek legyenek a jelen hallgatóinak.”

 

Ezen készségek kifejezetten fontosak egyes tervek és prototípusok elkészítéséhez olyan ágazatokban, mint a textilipar, orvostudomány, autóipar vagy gépészet – például, fejlett turbinák vagy gépek bonyolult komponenseihez. A válaszolók 65%-a szerint a 3D nyomtatás egyre fontosabb alkotóeleme a STEM-en (tudomány, technológia, gépészet, matematika) alapuló tanulásnak. Hogy ezt biztosítsák, az oktatási intézmények 84%-a már befektetett vagy tervezi a befektetést a következő 2 évben olyan nyomtatási technológiákba, melyek képessé teszik a hallgatókat arra, hogy elkészítsék és személyre szabják a tanulmányaikat segítő eszközöket.

 

Az intézmények új nyomtatási technológiákat alkalmaznak, hogy bármilyen életkorral és háttérrel rendelkező jövőbeni hallgató számára vonzóbba tegyék tanfolyamaikat. 66% azt mondja, hogy az új nyomtatási technológiák kulcsfontosságúak, hogy új hallgatókat vonzzanak be, és javítsák elégedettségüket az intézménnyel, valamint azok kurzusaival. Sokan az oktatási anyagok tartalmát és forrásait tennék könnyebben elérhetővé személyre szabott tantervi elemekkel (48%) és azt a rugalmasságot biztosítanák, hogy igény szerint bárhonnan lehessen nyomtatni (43%).

 

Mills hozzátette: „A növekvő tandíjak Európa nagy részében alapvető hatással voltak az oktatási intézmények szerepére. Az egyetemek és főiskolák egyre inkább „szolgáltatóként” működnek, hogy növelni tudják a hallgatóik elégedettségét. Ennek következményeként a nyomtatás adta új lehetőségek, mint pl. az egyre változatosabb kurzusok és testreszabott tantervek, szinte létfontosságúvá válnak”

 

További információ: www.ricoh-europe.com/thoughtleadership

 

 

Megjegyzés: A Ricoh megbízásából készült kvantitatív felmérés 787 felsőoktatási döntéshozó véleményét vizsgálta Európa-szerte.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09