A Fujitsu új alapokra helyezi az adatközpontok üzemeltetését

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 6. 13:51

A Fujitsu infrastruktúra-felügyeleti szoftverének újonnan bevezetett, frissített változata a teljes informatikai infrastruktúra-környezet üzemeltetését és figyelését egyszerűsíti és központosítja. A fejlett új szoftver jelentős költség- és energiamegtakarítást kínál, miközben az adatközpont teljesítményét és rendelkezésre állását is javítja.

Az adatközpontok üzemeltetését támogató Fujitsu Software Infrastructure Manager V2.3 (ISM) konvergens felügyeleti szoftver egyszerűsíti az adatközponti infrastruktúra – azon belül a rackek és PDU-k – telepítését, üzemeltetését és karbantartását. Az egységes felügyeletet megvalósító Fujitsu ISM komoly előnyöket kínál a switcheket, szervereket és tárolókat külön kiszolgáló szoftvermegoldásokhoz képest**.

 

A Fujitsu ISM segítségével a szervezetek gyorsabban átállhatnak a szoftveresen vezérelt adatközpontra, és az agilis, rugalmas infrastruktúra telepítését automatizálva kezelhetik gyorsan bővülő feladataikat. A terhelés és az adatfolyamok elosztásával a szoftver ésszerűsíti az IT-szolgáltatások nyújtását, és összességében véve javítja az adatközpont rendelkezésre állását. 

 

Az ISM könnyen kezelhető irányítópultja valós időben láthatóvá teszi az adatközponti környezeteket – gyakorlatias felismeréseket biztosít az adatközpont üzemeltetéséhez, és minden eszközre nézve megvalósítja az egységes firmware-felügyeletet. Az SLA-k betartása érdekében lehetővé teszi az IT-rendszerek állapotának és teljesítményének szoros figyelését. Automatikusan észleli az új eszközöket, tovább egyszerűsítve ezzel a napi üzemeltetési feladatokat, és védelmet nyújtva a vállalati hálózatokra csatlakozó, ártó szándékú eszközök ellen.

 

 

 

Ár és piaci bevezetés 

A Fujitsu ISM 2.3 mától elérhető az EMEIA-régióban, országonként eltérő áron. Az ISM egyszerveres licencének alapára 1519 euró. Az ár a felügyelt hardvernode-ok számától is függ. Az egy node-os licenc alapára 128 euró. 

 

Az elosztott adatközpontok hatékony életciklus-kezelését egyetlen felhasználói felületről biztosító Fujitsu ISM a Fujitsu szervereivel, tárolóival és hálózati hardvereivel, a NetApp, a Cisco és a Brocade Fujitsu által támogatott eszközeivel, valamint a támogatási listán nem szereplő, külső eszközökkel működik együtt** .

 

____________

* Az előnyök közül említést érdemel a csoportos fogyasztási plafon beállításának köszönhető 50%-os energiamegtakarítás, a lényegesen gyorsabb hibaelhárításból eredő magasabb rendelkezésre állás, valamint a szoftverpatchek manuális telepítéséhez képest akár 90%-os megtakarítást biztosító egységes firmware-felügyelet. 

** A Fujitsu ISM – monitorozásra korlátozva – támogatja más szállítók IPMI-kompatibilis (Intelligent Platform Management Interface) eszközeit. Az ISM funkciói által támogatott hardvereszközök teljes listája megtekinthető az interneten.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05